Trakya köylerinde yaşayan güçlü kadınların başarı öykülerinin altını çizen Trakyalı Amazonlar, Altın Portakal Dünya Prömiyeri dönüşü memleketi Lüleburgaz’da gösterim gerçekleştirdi. Filmin gösterimi; Lüleburgaz Sinema Topluluğu iş birliğiyle; Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde yer alan Kerim Budak Çal Sahnesi’nde yapıldı.

1-1221200 kişiyi aşan kapasitesiyle Trakyalı Amazonlar belgesel filmi izleyicisini ağırlayan Kerim Budak Çal salonu yetersiz kaldı. Davetliler salonun merdivenlerini dahi doldurdu. Film ekibinin ve filmde yer alan kadınların da katılımı ile gerçekleştirilen gecede beklenenin çok üzerinde bir ilgi gösterildiğine dikkat çekildi.

2-617

Babaeski Müsellim Köyü’nden Sebahat Bozkurt ile Emel Akyıl, Lüleburgaz Evciler Köyü’nden Kudret Bodur, Lüleburgaz Ataköy’den Nurhan Karabiber ve Lüleburgaz Ertuğrulköy’ den Fatma Efe; filmde hikâyeleri ile yer aldılar.

3-302

Çiftçilik ile uğraşan, köylerinin kültürlerini tanıtmak için girişimlerde bulunan,  köylerinin görünümüne yeni soluk getiren, atıl durumdaki köy okullarına yeni kimlik kazandırılmasında başrol oynayan bu kadınların ortak noktası güçlü olmaları ve karşılaştıkları zorluklar sonrası pes etmemeleri.

Kabe'nin Kapı Örtüsü Edirne Eski Cami'de Sergileniyor Kabe'nin Kapı Örtüsü Edirne Eski Cami'de Sergileniyor

5-96

Bu öykülerdeki öncü kadınlar öte yandan köyün kadınlarını üretime katarak, sosyalleştirerek, ayakları üzerinde durmalarını ve bir birey olduklarını bilincine varmalarını gerçekleştirmek yönünde uğraş veriyorlar.

Belgesel Filmi gösterimi sonunda; filmde yer alan kadınlar ve film ekibi izleyicilerin sorularını yanıtladı. Yönetmen Atlı; film ekibi ile birlikte tebrikleri kabul etti ve soruları yanıtladıktan sonra “Kimin sesi çıkıyorsa o sesi daha da yükseltmek için kameramı oraya çevireceğim” dedi.

Filmin senaryosu ve kurgusu; filmin yönetmen koltuğunda oturan Engin Deniz Atlı ve öğretmeni Sema Fener’e ait. Filmin Görüntü Yönetmeni Çapan Özçelik. Filmin yapımcılığını da Sema Fener üstlendi.

Editör: Merve Erduğan