Programda yer alan bir diğer isim olan İlahiyatçı Yazar Osman Egin, Kırklareli'nin değerli isimlerinden olan Necmeddin Ötün için önemli ifadeler dile getirdi. Egin, İzmir İlahiyat Fakültesinde master yapan Egin, Türkiye'yi uluslararası hafızlık ve güzel okuma yarışmalarında temsil etti ve dereceler aldı. 2015 yılından itibaren ulusal ve uluslararası yarışmalarda jürilik yaptı.

"Şehrini Büyüten İnsan"

Şehirlerin insanlara kattığı değer olduğu gibi bir de insanların şehirlere kattığı değerler olduğunu ifade eden İlahiyatçı Yazar Egin, Necmeddin Ötün'ü şu sözler ile tarif etti;

“Narin'i Hayattan Koparanlar En Ağır Cezayı Alacaklar” “Narin'i Hayattan Koparanlar En Ağır Cezayı Alacaklar”

"Bizim ortak dostumuz Hüseyin Üresin hocamızın çok güzel bir ifadesi vardır insanlar ile ilgili. Der ki; 'İnsanlar ikiye ayrılır. Şehrin büyüttüğü insanlar.' Dersin ki, İstanbul'dan geliyorum. İstanbul büyük olduğu için o da büyük görünür. Şehrin büyüttüğü insanlar. Bir de şehri büyüten insanlar vardır. Kırklareli. Şimdi artık Necmeddin Hoca deyince Kırklareli'yi oradan hatırlıyoruz. Yani Necmeddin Hocam ve onun gibi değerli arkadaşlarımız bulundukları yeri büyüten insanlardır. Büyük yerlere gelip de büyük insan gibi görünmeye çalışmazlar."

Gençlere ilahi ve kasideyi sevdirmek için çalışmalar yaptığını dile getiren Alişan, Necmeddin Ötün Hocanın bu yönünü çok beğendiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi