Euro 2024, Almanya’da Avrupa’nın en iyi takımlarının katılımıyla gerçekleşiyor. A Milli Futbol takımımız ise Portekiz, Çekya ve Gürcistan’ın yer aldığı F Grubunda mücadele ediyor. Turnuvadaki ilk maçında Gürcistan karşısında 3-1’lik skorla iyi bir başlangıç yapan millilerimiz, Portekiz karşısında ise kelimenin tam anlamıyla hezimete uğradı. Sahadan 3-0 mağlup ayrılan bizim çocuklar, bu skorla gruptan çıkma ihtimalini son maça bıraktı. Son maçta önümüzdeki maçta Çekya ile kozlarını paylaşacak Türkiye, hangi sonuçlar halinde gruplardan çıkabilir?

Vatandaşların sosyal medyada en çok arattığı konulardan birisi Türkiye’nin hangi şartlarda Euro 2024’te yoluna devam edebileceği yönünde. Şu anda Portekiz aldığı 6 puanla gruptan çıkmayı garantilemiş durumda; Türkiye 3 Puanla ikinci, Çekya ve Gürcistan ise 1’er puanla üçüncü ve dördüncü sırada.

Thumbs B C 475B14Ac37A209Fc49B3Dbd4Bb44C0E4-1

Tek Yol Galibiyet Değil

39 Kırklareli Masterler Yeni Sezon Hazırlıklarına Başladı 39 Kırklareli Masterler Yeni Sezon Hazırlıklarına Başladı

Türkiye son maçında Çekya hangi skorla yenerse yensin gruptan ikinci olarak çıkmayı garantileyecek. Beraberlik halinde ise Portekiz, Gürcistan maçının sonucu beklenecek. Türkiye’nin averajı attığı 3 gol ve kalesinde gördüğü 4 gol ile -1. Beraberlik halinde bir futbol mucizesi yaşanıp, Gürcistan Portekiz’i 3 ve daha farklı bir sonuçla yenerse sıralamada 3.lüğe gerileyeceğiz. Bu durumda da umutlarımız diğer gruplarda alınacak sonuçlar ve puanlara bağlı olacak.

En Kötü Senaryo

En kötü senaryoda ise millilerimizin Çekya’ya farklı kaybedip, Gürcistan’ın Portekiz’i yenmesi halinde iyi başladığımız turnuvada sonuncu olarak eleneceğiz.

Sayısal olarak pek çok ihtimale açık olan müsabakaların sonuçları önümüzdeki Çarşamba belli olacak.

Muhabir: Volkan Abuy