Tarımsal Üretimin Planlanması başlığı altında hazırlanan “Bitkisel Üretim Planlaması” için yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, bakanlık temsilcisi ve teknik komite üyeleri katılım sağladı.

Bu toplantı için; "Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik" kapsamında oluşturulan “Kırklareli Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi” tarafından 2025-2027 arası üç yıllık Bitkisel Üretimin Planı oluşturuldu.

2025-2027 üç yıllık Bitkisel Üretim Planlamasının amacı; Kırklareli ilimizde birim alandan elde edilen ortalama verimin yükseltilmesi, üreticilerin yetiştireceği bitkisel ürünleri bir yıl önceden belirleyerek üretimini planlaması ve piyasa dalgalanmalarından en az seviyede etkilenmelerini sağlamak olarak açıklandı.

442372247 868520328622967 5682284273752007648 N

İlimizde bitkisel üretimi avantajlı hale getirecek olan tüm bu olumlu yönleri bitkisel üretim planlaması ile öne çıkarmak, yem bitkisi ekilişlerini arttırarak hayvansal ve bitkisel üretimi entegre hale getirmek, tüketicilere sağlıklı, kolay ulaşılır ürünler arz etmek ve üreticilere sürdürülebilir bir tarımsal üretim sunmak hedefleniyor.

“Tarımın stratejik bir unsur olduğu, yaşanan savaşlar ve afetlerle birlikte gün yüzüne çıkmıştır”

Toplantı sonunda konuşan Vali Yardımcısı Tanrıseven; “Tarımın stratejik bir unsur olduğu, yaşanan savaşlar ve afetlerle birlikte gün yüzüne çıkmıştır. Ülkemiz için bu konuda bir planlamanın zorunlu olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte Tarımsal Üretim Planlamasının önemi daha çok hissedilmeye başlamıştır. Türkiye tarihinde ilk defa uygulanacak olan bu kadar büyük kapsamlı bir projenin hayata geçmesi, bize ve yarınlarımıza umut vererek, geleceğimiz için sağlam adımlar atmamızı sağlayacaktır” dedi.

Toplantı, karşılıklı görüş bildirimleri ve kararların imza altına alınmasıyla sona erdi.

Muhabir: Volkan Abuy