Yerel

Uğur Batı Lüleburgazlılarla Buluştu

Ünlü yazar Uğur Batı, Lüleburgazlılar ile bir araya geldi. Lüleburgaz Kitap ve Edebiyat Fuarı’nın son gününde konuk olan Batı, düzenlenen söyleşide güncel konulara ilişkin konuştu.

Reklamcı, marka danışmanı, akademisyen ve yazar Uğur Batı, aralarında çok satanlar da olan 14 kitabın yazarı. Özellikle sosyal medya hesabından yaptığı yorumlarla ilgi çekiyor ve çok sayıda takipçiye sahip. 
Lüleburgaz Sanat Akademisi Kerim Budak Çal Sahnesi’nde gerçekleştirilen söyleşide konuşan Batı, gündeme dair yorum ve eleştirilerde bulundu.


Son zamanlarda umutsuzluk pompalandığını kaydeden yazar, bunun sebepsiz olmadığını ileri sürdü. 
“Dünyanın en iyi son 10-20-30-40-50 yılını yaşamış insanlar olabiliriz” diyen Batı, insanlığın dünya üzerinde son bir günü dahi kalsa bir formül bulup yaşayacağına işaret etti. 


Varlığın, kendisini hayatta tutma çabasının dünyada başka bir şeyle elleştiremeyecek kadar büyük bir tutku olduğuna dikkat çekti. “Birçok şeyden yoksun olabiliriz ama yine de ayakta kalmaya çalışıyoruz” diyerek umudun devam ettiğine işaret etti. 


Teknolojinin doğası gereği nötr olduğuna dikkat çeken akademisyen yazar, kullanılma biçiminin onu iyi/kötü yaptığına vurgu yaptı. Bu tezini çeşitli örneklerle destekleyen Uğur Batı’nın söyleşisi 1 saatin üzerinde sürdü.  Söyleşi sonunda sevenleriyle hatıra fotoğrafı çekilen Batı’nın memnuniyeti ve keyfi fotoğraf karelerine yansıdı.