Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Özel Gösterim programında 7 belgesel film izleyici ile buluşacak. Bunlardan biri de Lüleburgazlı Yönetmen Engin Deniz Atlı’ya ait. Daha önce Trakya Hikâyeleri ismiyle duyurduğu Belgesel serisinin ilk filmi Trakyalı Amazonlar, Dünya Prömiyerini Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali özel gösterimi ile gerçekleştirecek.

Clipboard01-619

ÇEKİMLERİN TAMAMI TRAKYA’DA

Trakya’nın köylerinde üreten, kadınların birlikte üretmesi için çabalayan, köylerinin ve yaşam alanlarının korunması ve güzelleşmesi için mücadele eden kadınların yaşamlarını aktaran filmin çekimleri Lüleburgaz’ın Ertuğrulköy; Babaeski’nin Müsellim; Pınarhisar’ın Ataköy ve Evciler köylerinde gerçekleşti.

Genç Yönetmen Engin Deniz Atlı; bu filmle, emeğini tarlalardan pazarlara, boyalarını köyün duvarlarına, hayallerini gerçeğe taşıyan kadınların hikâyesini kendilerinin de beyaz perdeye taşımak istediklerini belirtti. Köylerde yaşamın giderek zorlaştığı bir dönemden geçildiğinin altını çizerek; hem yaşam alanlarını korumaya çalışan hem de bu alanları günden güne güzelleştirmek için çabalayanların hikâyesini aktarmak istediklerini söyledi.

“Trakyalı Amazonlar ile başladığımız bu uzun soluklu projede Trakya’da hem hepimizin canını yakan doğa katliamlarını, kontrolsüz ve kar odaklı endüstriyel dönüşümü hem de bunlara karşı verilen mücadeleleri anlatmak istiyoruz” diyen Atlı; “Şimdi de serinin ilk filmiyle seyirciyle buluşmaya başlayacağımız için heyecanlıyız. Antalya Altın Portakal Film Festivali sonrasında Trakyalı Amazonlar İstanbul’da ve Trakya’nın birçok yerinde gösterim ve söyleşiler gerçekleştirecek” açıklamasını yaptı.

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Anlatan Fotoğraf Sergisi Açıldı İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Anlatan Fotoğraf Sergisi Açıldı

Clipboard03-59Clipboard04-31

Muhabir: Merve Erduğan