Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesinin 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılının ilk dersi, 10 Ekim 2023 Salı günü gerçekleştirildi. 

byhi_gr_10-10-2023_ad758

Merkez Yerleşkesinde yer alan Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında gerçekleştirilen açılış dersine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK, Kırklareli İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet DEMİRCİ, fakülte akademik ve idari personeli ile Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri katıldı.

Öğrencilere ilk dersi vermeden evvel bir açılış konuşması gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, 2018 yılında kurulan Tıp Fakültesinin gelişim süreci ve mevcut durumu hakkında bilgiler paylaştı. Tıp Fakültesinin fiziki altyapısı ve akademik kadro imkanları tıp eğitimi için yeterli hale gelene kadarki süreçte öğrencilerin, Kırklareli Üniversitesi ile Namık Kemal Üniversitesi arasında 15.02.2019 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, 2019-2020 Öğretim Yılından itibaren Namık Kemal Üniversitesi’nde özel öğrenci statüsünde eğitimlerine başladıklarını ifade etti.

byhi_gr_10-10-2023_e87fd

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesinin misyonunun, güncel bilgi ve becerilerle donatılmış, alanında yetkin, toplumun sağlık gereksinimlerini dikkate alan, yenilikçi, kanıta dayalı yaklaşımlarla hasta bakımını ön planda tutan ve etik ilkelere duyarlı hekimler yetiştirmek olduğunu dile getiren Prof. Dr. ŞENGÖR, “ Eğitimciler, araştırmacılar ve klinisyenlerden oluşan bir topluluk olarak bilimsel araştırma faaliyetleriyle tıbbi bilginin sınırlarını ilerletmeyi, yeni tedaviler geliştirmeyi ve hastalar için iyileştirilmiş sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesinin vizyonunun en son teknolojileri ve bilimsel gelişmeleri takip ederek geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirmek ve insan sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Prof. Dr. ŞENGÖR, aynı zamanda sağlık hizmetleri ve araştırmaları konusunda öncü, dünya çapında tanınan ve tercih edilen bir tıp fakültesi haline gelmenin yanı sıra insan hakları, etik ve toplumsal sorumluluk gibi konularda da bilinçli hekimler yetiştiren bir eğitim ortamı oluşturmanın da vizyonları içerisinde yer aldığını belirtti.

Tıp Fakültesinin akademik kadrosu hakkında da bilgiler aktaran ŞENGÖR, 11’i Profesör, 6’sı Doçent, 22’si Doktor Öğretim Üyesi ve 3’ü Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 42 öğretim elemanının fakültede görev yaptığını söyledi.

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR şöyle konuştu: “Tıp eğitimine adım attığınız bu günde, insanlık tarihi kadar eski bu kutsal mesleği seçtiğiniz, neredeyse ömür boyu sürecek, zorlu ama bir o kadar da onurlu bir çabayı göze aldığınız için sizleri candan kutlarım.

Hekim kelime olarak “bilgelik, bilge kişi” anlamına gelir. Doktor ise latince doct-öğretmek fiilinden türemiştir. Yani hekim/doktor hastalıkları, sakatlıkları iyileştirmek, hafifletmek ya da önlemek amacıyla görev yapan bilge kişi, bir başka deyişle insanın sağlıklı ve huzurlu yaşamı için bilgiyi öğrenen, kullanan ve öğreten öğretmendir.

byhi_gr_10-10-2023_6a086

Bedensel ve ruhsal olarak çok yönlü ve çok gelişmiş bir canlı olarak insan, içinde birçok bilinen yanında çok daha fazla bilinmeyeni barındıran bir kitaba benzetilebilir.

Tıp fakültesindeki eğitim yıllarınız içinde size hocalarınız tarafından bu gizemli kitabın içeriği ve onu nasıl okuyacağınız öğretilecektir. Eğitiminiz sürecinde bilgiyi öğrenmek için istekli olmalı, çok çalışmalı, bilimsel ve sosyal olarak donanımlı genç hekimler olarak yetişmelisiniz.

Okulunuzdan mezun olduktan sonra edindiğiniz bilgi ve deneyimler ile insan sağlığına hizmet için uzun ve zorlu bir yola çıkacaksınız. Bu yolda sırtınızda belki yüzlerce, binlerce insanın sorumluluğu, yüreğinizde çoğu kez görevinizi başarmanın sevinci ama belki bazen de sonuçsuz çabaların hüznü olacaktır.

Unutulmamalıdır ki hekimlik mesleğinin temelini sevgi, bilgi ve özveri oluşturur. İnsan sağlığı adına bilirseniz başarılı, severseniz güçlü, özveri gösterirseniz dirençli olursunuz, eğer hepsini birden başarabilirseniz o zaman ‘hekim’ olursunuz.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun ŞENGÖR, açılış konuşmasının ardından “Tıp Tarihine ve Tıbbın Ülkemizdeki Gelişimine Genel Bir Bakış” başlıklı ilk dersi verdi.

İlk ders programı günün anısına toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi. (klu.edu.tr)

byhi_gr_10-10-2023_b96cc

Editör: Haber Merkezi