Pehlivanköy İlçesinde, “Yerli ve milli tohumlarımızın ulaşmadığı çiftçimiz kalmasın” sloganıyla başlatılan yerli tohum kullanımını teşvik seferberliği sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Araştırma Enstitüleri tarafından tescil edilerek, çiftçi koşullarında demonstrasyon parsellerinde ekimi yapılan ve üreticilerin kullanımına sunulan çeşitlerin tanıtılması amacıyla, Pehlivanköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Doğan ve teknik personelin katılımı ile Hıdırca ve Kuştepe köylerinde tohum ekimi gerçekleştirildi.

444192845 878092990999034 3683748529915045745 N

Yapılan ekimle alakalı yayınlanan açıklamada; “Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen KALE ve AGA yerli mısır çeşitleri ile üreticimizin de 1 çeşidi olmak üzere Kuştepe köyünde toplam 6 dekar alanda silajlık olarak hasat edilmek üzere mısır çeşit demonstrasyonu kurulurken; Hıdırca köyünde ise, 2 dekar alanda ADAPARE şeker mısır çeşidi ile ayrı bir demonstrasyon kuruldu.

Ekimi yapılan çeşitlerin verim ve adaptasyon sonuçları düzenlenmesi planlanan tarla gününde tüm paydaşlarımız ile paylaşılacaktır. Tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Volkan Abuy