Eğitimci Meltem Balcı tarafından önemli bilgilendirmelerin yapıldığı etkinlikte çocukların; ebeveynden ayrılma, güven sağlayabilme, duygu, düşünce ve isteklerini ifade edebilme, grup-sınıf-okul kurallarının farkında olabilme, işbirliği-paylaşma-hoşgörü-bekleme-izin alma kavramlarının farkında olabilme, bilişsel, dil, sosyal-duygusal, psikomotor gelişim alanlarında deneyim kazanmaları sağlandı.

Uyum Atölyesi programında Ebeveyn-Çocuk Etkinliği, Serbest Oyun Etkinliği, Spor Zamanı, Türkçe-Dil Etkinliği, Sanat Etkinliği, Drama Etkinliği türlerinden yararlanılarak çocukların eğlenerek öğrenmelerine olanak sağlandı.

1-1034

48-60 / 60-71 aylık ilk defa okula başlayacak olan çocuklar için ücretsiz açılan uyum atölyesi günde 2 saat olacak şekilde 4 günlük bir süreçte gerçekleştirildi. Atölye sonunda katılım sağlayan ebeveynlerin sorularını cevaplayan Psikolog Ezgi Arıkan, ebeveynlerin de okul başlangıcına hazır hale gelmesine destekte bulundu.

Uyum Atölyesine katılan ebeveynler,  çocukları ve kendileri için çok faydalı bir program oluşturulduğu için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Halk Eğitim Merkezi’nden Fransızca Kursu Halk Eğitim Merkezi’nden Fransızca Kursu

Editör: Haber Merkezi