Atıcılık branşında olimpiyatlarda Türkiye’ye ilk kez madalya getiren takımın sporcusu olan Yusuf Dikeç, dünya kamuoyunun gündemine oturdu. Sosyal medya platformlarında binlerce kez paylaşılan gönderileri milyonlarca beğeni alan Yusuf Dikeç’in efsane pozuna “olimpiyatların en havalı adamı” yakıştırmaları yapılıyor.

“Narin'i Hayattan Koparanlar En Ağır Cezayı Alacaklar” “Narin'i Hayattan Koparanlar En Ağır Cezayı Alacaklar”

Milli sporcumuz Yusuf Dikeç’in efsane olan fotoğrafının teknik hikayesini Kırklareli Atıcılık İl Temsilcisi ve Federasyonun Teknik Kurulu Üyesi Özgür Lüleciler gazetemize anlattı.

45477A25 Ba20 4013 905D 0C25629Eeed4

İki Gözüyle De Nişan Alabiliyor

Yusuf Dikeç’in çok uzun yıllardır ülkemizi uluslararası arenada başarı ile temsil ettiğinin altını çizen Lüleciler, sosyal medya ile gelen bu popüleritenin hak edilmiş bir şey olduğunu belirtti. Fotoğrafın ve atışın teknik analizini yapan Lüleciler; “Kulaklığın kullanılma amacı sağlık açısından değil daha çok odaklanmayı arttırmak için. Damir Mikec-Zorana Arunovic takımı büyük kulaklıklar ve gözlükler kullandılar. Demek ki odaklanmak için herhangi bir ses duymak istemiyorlar. Yusuf ise buna ihtiyaç duymuyor çünkü tarzı o. Gözlük için konuşmak gerekir ise o gözlükler herhangi bir yakınlaştırma yapmıyor sadece ışığı kesiyor ve sporcunun iyi nişan alabilmesi için bir gözünü kapatıyor. Yusuf buna da ihtiyaç duymuyor çok nadir insanda olan bir özelliği var iki gözü açıkken de nişan alabiliyor. Bu tabi ki yıllardır gelen çalışma ve tecrübenin de bir ürünü. Elini cebine koymasının sebebi ise tamamen denge ile alakalı. Elini cebine koyduğu için sallanma ve odaklanmasını arttırıyor” dedi.

Tüm bu durumların bir araya gelmesi ile sosyal medyada efsaneye dönüşen fotoğrafın ortaya çıktığını ifade eden Lüleciler, bu sayede yıllardır bu işe emek veren bir sporcunun hak ettiği değeri gördüğünü söyledi.

A A 35293326

“Yusuf Dikeç Bu Sporun Messi’sidir”

Yusuf Dikeç’in Dünya ve Avrupa Şampiyonluklarının da bulunduğunu vurgulayan Özgür Lüleciler; “Atıcılık amatör branş. En çok takip edilen spor branşlarına yakın bile değil. Sporcular çok emek verseler bile yeterli paraları kazanamıyorlar. Özellikle olimpiyatlarda derece alan sporcular devletin verdiği ödüllere ulaşıyor bunun dışında cebinden para bile çıkabiliyor. Eğer atıcılık dünyada şu anda futbol kadar popüler olsaydı Yusuf Dikeç; Messi ve Ronaldo’nun olduğu konuma olurdu” ifadelerini kullandı.

Şu an bir fenomene dönüşen Yusuf Dikeç’in sporun tanınmasına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Lüleciler, madalyanın alındığı ve fotoğrafın yayıldığı günden bu yana pek çok vatandaşın atıcılığa kendilerini ya da çocuklara yazdırmak istediklerini sözlerine ekledi. Lüleciler; “Bu gibi durumlar bizim sporumuzun tanınırlığı açısından çok iyi oluyor. Aileler çocuklarını yazdırmak istiyor. 50 yaşında vatandaşlarımız bile biz de bu spor var mı nasıl kaydolabilirim diye soruyor bu durum da bizi çok mutlu ediyor”  cümlelerini sarf etti.

Thumbs B C 4B317Cfad64Dc3F6667Aa9Aee091127C

“Atatürk’ün anlattığı sporcu profili Yusuf Dikeç”

Yusuf Dikeç ile şahsen tanıştığını söyleyen ve nasıl bir insan olduğu ile ilgili sorumuza yanıt veren Lüleciler; “Yusuf abiyle şahsen tanışma imkanım oldu yıllardır hem başarılarını hem de emeğini takip ederim. Kendisi çok efendi çok saygılı sadece işini yapan kimsenin hakkını yemeyen bir insandır. Tam Atatürk’ün dediği zeki, çevik ve ahlaklı; sporcu gibi sporcudur. Almadığı derece yoktur, rekor da kırmışlığı vardır. Ülkemiz için çok önemli, camiamızda da sevilen sayılan bir sporcudur” şeklinde konuştu.

Muhabir: Volkan Abuy