Yerel

Vali Ekici Kırklareli’ne Veda Etti

Son yayınlanan Kararname kapsamında Şırnak'a atanan Kırklareli eski Valisi Birol Ekici, Kırklareli'nden ayrıldı.

Son yayınlanan Kararname kapsamında Şırnak'a atanan Kırklareli eski Valisi Birol Ekici, Kırklareli'nden ayrıldı. Birol Ekici için Valilik önünde uğurlama töreni düzenlendi. Protokol üyelerin ve vatandaşların yoğun katılımıyla düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Vali Ekici, 2 yıl, 4 ay boyunca Kırklareli’nde çok iyi hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Vali Ekici; "Şırnak'ta görev yapmak için ayrılıyorum. Bu süre içerisinde Kırklareli bana çok destek oldu.  İlk geldiğim gün hiç kimsenin geride kalmayacağını, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla herkese sahip çıkacağımızı söyledim. Burada çok güzel dostluklar edindim, neredeyse şehrin tamamını tanıdım." dedi.  

"Herkesi Kucaklamaya Çalıştım"

Kırklareli'ne geldiği ilk günden beri tüm vatandaşları kucakladığına vurgu yapan Vali Ekici; "Birlikte gülüp, birlikte ağlamaya çalıştım, herkesi kucaklamaya çalıştım. Kırklareli de beni kucakladı. Bunun için çok mutluyum. Buradaki 2 yıl, 4 aylık süreyi dolu dolu geçirdim ve bu şehirde çok güzel projelere imza attık. Şehrin gelişmesine, kalkınmasına, ülkemizin daha ileriye gitmesine yönelik birçok projeyi Kırklarelililerle birlikte yürüttük. Bunun için çok mutluyum. Ayrılırken biraz hüzünleniyor insan. Sevdiklerim burada, ama gittiğim yerde de ülkeme hizmet edeceğim için mutluyum. Bana verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

"Kalbim Burada Kalıyor"

Vali Ekici sözlerini şöyle tamamladı; "Kırklareli’nin benim kalbimdeki yeri her zaman ayrı olacak, çünkü burası benim ilk Vali olarak görev yaptığım yer. Uzun yıllar kamu görevi yürüttükten sonra devletimiz bize burada valilik görevini verdi. Ve burada var gücümüzle çalıştık. Şimdi Şırnak'ta var gücümüzle çalışacağız. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizleri çok seviyorum, kalbim burada kalıyor."dedi.

Herkesle Vedalaştı

Vali Ekici daha sonra İl Protokolü, Mülki idare Yetkilileri, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlarla tek tek vedalaşarak Kırklareli'nden ayrıldı.