Kırklareli’nde kışlık hazırlıkları sürüyor. Ev hanımları başta olmak üzere birçok vatandaş tarhanadan makarnaya, kahvaltılık sostan turşuya kadar birçok lezzet için emek harcıyor.

Pazarda da esnaf bu ürünleri vatandaşla buluşturmak için mesai yapıyor. Özellikle son günlerde turşu yapımında kullanılan minik salatalara yani kornişonlara da ilgi büyük. Pazarcı esnafı bu dönemin alışveriş için en yoğun zaman olduğunu belirtiyor.

I M G 20241016 135428

KIRKLARELİ; Şehit Astsubay Halisdemir Anısına Lokma Dağıttılar KIRKLARELİ; Şehit Astsubay Halisdemir Anısına Lokma Dağıttılar

Vatandaşlar kornişon turşusu yapmak için hem evde hem de pazarda yoğun çalışıyor. Evde yapım telaşı sürerken pazarda ise en iyi ürünü bulmak için zaman harcanıyor.

I M G 20241016 135249

Kornişon turşusu yapımında kullanılan minik salatalıklar cumartesi pazarında olduğu gibi çarşamba pazarında da 70 TL’den alıcı buluyor.

Kırklarelililer pazardan aldıkları salatalıklara evlerde; tuz, sirke, sarımsak ve dereotunu ekleyerek lezzetli ve sağlıklı kornişon turşusu hazırlıyor.

Editör: Serhat Ünver