Siyaset

Vekil Gündoğdu'dan Moskova Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu, APA’nın Moskova toplantıları hakkında bir açıklama yaptı.

Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Sosyal ve Kültürel İşler Daimi Komitesi Toplantıları için  Moskova’da bulunan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, "Moskova’da gerçekleşen toplantılara TBMM Başkanı ve APA Türk Grubu Parlamenterleri olarak katılarak ülkemizi temsil ediyoruz." dedi.

Vekil Gündoğdu, açıklamasının devamında şunları kaydetti; "Asya ülkeleri arasında ikili ilişkilerin, sosyal ve kültürel dayanışmanın artırılması için karşılıklı olarak neler yapılması konusunda görüşmeler yapılıyor. Ayrıca toplantılarda,  Türkiye-Rusya arasındaki ilişkileri geliştirerek, iki ülkenin bu coğrafyada barış, birlik beraberlik ve kalkınmanın sağlanması konularında önemli adımlar ve iş birlikleri için çalışmalar yapılması değerlendirildi. Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Sosyal ve Kültürel İşler Daimi Komitesi Toplantıları 28 Eylül 2024 tarihinde sona erecek.”