19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’nde de coşkuyla kutlandı.

Saat 10.00’da Atatürk Stadyumunda başlayan programa; Kırklareli Valisi Birol Ekici, Belediye Başkan Vekili Burak Süzülmüş, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu yaptı.

Babuşcu, Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı milli mücadelenin Türk milletinin onurunu ve asaletini dünyaya gösterdiği tarihi bir dönemeç olduğunu söyledi.

19 Mayıs’ın sadece milli kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olmadığını aktaran Babuşcu, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti temellerinin atıldığı çağdaş değerle yoğrulmuş bir ulusun doğuşunun simgesi olduğunu kaydetti.

Şiirlerin okunduğu, halk oyunlarının sergilendiği, senaryoların canlandırıldığı törende, genç öğrencilerin geçit töreni de büyük alkış aldı.

Öğrencilerin finalde hazırladıkları muhteşem gösteri ise büyük beğeni topladı. Kırklareli’nin ATA’sına  ve Türkiye Cumhuriyeti’ne gösterdiği bağlılığı, ülkenin geleceğine dair umutları perçinledi.