Kırklareli'nde sporu ve sporcuyu destekleyerek güçlü ve sağlık bir topumun temelini Kırklareli'nde atan Gençlik Spor Müdürlüğü sporcuları, açılış töreninde parmak ısırtan performanslar sergiledi.
20 branş dalında 2 bin sporcuya ev sahipliği yapan kursların açılış törenine Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner, Gençlik ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu katıldı.
Sağlıklı ve Güçlü Nesiller Yetiştirmek
Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, sporun gençler için önemli olduğunu vurguladı. Babuşçu konuşmasında şu ifadeleri dile getirdi;
"GSB Spor Okulları olarak, 3-18 yaş arası gençlerimize 20 farklı spor branşında eğitim vermenin heyecanını yaşıyoruz. Kırklareli Yeni Spor Salonu, Atatürk Spor Salonu, Kapalı yüzme havuzu, tenis kortları ve sentetik futbol ve hokey sahaları gibi modern tesislerimizle, gençlerimize en iyi spor eğitimi sunmayı hedefliyoruz. Bu projenin amacı, gençlerimizin fiziksel ve mental gelişimlerine katkı sağlamak, onlara spor sevgisini aşılamak, temel eğitim vererek performans gruplarının alt yapısını oluşturmak ve sağlıklı bireyler yetiştirmektir"
Spor ile Güçlü Gençler
"Sporun birleştirici gücüyle, gençlerimizin sosyal becerilerini geliştirecek ve özgüvenlerini artıracağız. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese, özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Onların destekleri ve vizyoner bakış açıları sayesinde, GSB Spor Okulları olarak gençlerimize en iyi hizmeti sunabilecek, onların yeteneklerini ortaya çıkararak spor dünyasına yeni yıldızlar kazandırabileceğiz. Sevgili genç sporcular, sporun hayatınıza katacağı güzellikleri keşfetmeniz ve disiplinle çalışarak hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle, hepinize başarılar diliyorum. GSB Spor Okulları'nın açılışının hepimize hayırlı olmasını diliyorum"
"Çocuklarımızı Geleceğe Hazırlamak Gerekiyor"
Kırklareli Valisi Birol Ekici, gençlerin geleceğe spor ile birlikte daha güçlü adımlar ile yürüdüğünün altını çizerek, "Çocuklarımızı spor okullarına, yaz Kur'an kurslarına ve Halk Eğitim Merkezi kurslarına götürerek çocuklarımızı geleceğe hazırlamak gerekiyor" sözlerini dile getirdi.
"Spor Şehri Kırklareli"
Kırklareli'nde spor tesislerine büyük yatırımların yapıldığını hatırlatan Vali Ekici, gençlerin spor yapmasının önemli olduğunun altını çizdi. Gençlerin yaz tatilini verimli geçirmesi gerektiğini ifade eden Ekici, "Sporcularımız birçok alanda başarılar elde ediyor. Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında başarılı sporcularımızın sayısı her geçen gün artıyor.” dedi.
"Spor ile Güçlü Gençlik"
Vali Ekici, öğrencilerin yaz tatillerini en verimli şekilde geçirmesini istedi. Genç yaşta spor yapmanın önemli olduğunu vurgulayan Ekici, sporun zihni geliştirdiğini ve birçok sağlık problemlerinin de önüne geçtiğini kaydetti. Trakya'nın sportif alanlarda başarılı olduğunun altını çizen Ekici, ailelerin de gençleri sportif anlamda desteklemesi gerektiğini ifade etti.
Sporculardan Parmak Isırtan Gösteri
Konuşmaların ardından spor kurlarında yer alan öğrenciler, parmak ısırtan performanslarını sergiledi. 2024 Karete Şampiyonu Arda Akbulut'un da yer aldığı performanslar büyük alkış aldı. Hünerlerini sergileyen sporcuların performanslarının ardından Türk bayrağı açarak protokolü selamlaması konuklardan büyük alkış aldı.

I M G 7654I M G 7645I M G 7800I M G 7775I M G 7790I M G 7769I M G 7759I M G 7766I M G 7681I M G 7747I M G 7678I M G 7658I M G 7665I M G 7640I M G 7643I M G 7638I M G 7636I M G 7637I M G 7629