Ağustos ayı toplantısında konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Derya Bulut; “Bu uygulamanın bizlere ciddi bir maliyeti var. 1 ayda ortalama 37 bin TL gelir elde ederken, giderimiz 650-700 bin TL civarında. Bakıldığı zaman bu sürdürülebilir bir yapı değil. Bizler giderleri minimize edip, bunları vatandaşa hizmet olarak kazandırmanın derdindeyiz” dedi.
Gündem maddesi kapsamında; yol üstü otopark (park metre) uygulamasında çalışan personelin tamamının bayan olması, gerek iklim şartlarının getirdiği zorluklar, gerekse de ücretlerin tahsilinde yaşanan zorluklar ile personel giderlerinin çok ciddi seviyede yüksek olmasından dolayı uygulamanın sona erdirilmesi ve hazırlanan parkmetre tespit raporu görüşüldü.
Konu hakkında detaylı bilgiler veren Ulaşım Hizmetleri Müdürü Uğur Tuncan; 2020 yılında ilimizde 11 noktada uygulamanın yapılma kararı alındığını, 2021 yılında da 19 noktada uygulamaya başlandığını hatırlattı. Tüm gün park halindeki bir aracın Kırklareli Belediyesi’ne olan getirisinin sadece 22.50 TL olduğunu, bu paranın da çoğu zaman tahsil edilemediğini kaydeden Tuncan, 13 bayan personelin soğuk ve sıcak hava ile de mücadele etmek zorunda kaldığını, birçok kez fenalaşan personeli hastaneye yetiştirdiklerini söyledi.
2024 yılı Ocak ve Haziran ayları arasında uygulamadan 158.500 TL kazanç elde eden Belediyenin, buna karşın aylık personel gideri olarak 679 bin TL ödemek durumunda kaldığı ifade edildi.
Yapılan bilgilendirmenin ardından Belediye Başkanı Derya Bulut konuyu komisyonlara havale etmeden oylamanın daha verimli olacağını belirtti. Bunun üzerine CHP Grup Başkanı Serhat Şişmanoğlu Başkan Bulut’a şart koşarak “Bu çalışanlar işten çıkarılmadığı takdirde, CHP Grubu olarak olumlu oy vereceğiz” şeklinde konuştu. Bugüne kadar hiçbir Belediye personelini işten çıkarmadığını hatırlatan Bulut, söz konusu 13 kadın personelin de işten çıkartılmayacağının garantisini verdi. Böylece oybirliği ile Kırklareli’ne parkmetre dönemi sona erdi.