Yerel

Vize'de 101 Yıllık Köklü Miras İçin Çalışmalar Başladı

Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenleyeceği Öğretmenler Günü kutlamaları programı dolayısıyla çalışmalara başladı.

Erzurum'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştireceği anlamlı kutlama programı için çalışmalara başlayan Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Maarif Kongresine Adalet Erez İlkokulu’ndan bildiri başvurusunu gerçekleştirdi.
26-27 Kasım 2024 tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek programda her temadan 3 bildiri olmak üzere 9 bildirinin de kongre kapsamında gerçekleştirilmesi ve 50 bilirinin de kitap olarak yayımlanması hedefleniyor.
Program ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "Öğretmenler Günü Kutlama programları kapsamında bakanlığımız bünyesinde yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarında görev yapan öğretmenlerimizin katılımlarıyla 26-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Erzurum'da 'Maarif Kongresi' düzenlenecektir" sözlerini dile getirdi.


Önemli deneyimlerin aktarılacağı program ile ilgili Vize Milli Eğitim Müdürlüğü, "Maarif Kongresi'nde, Öğretmen Gözüyle ', 'oyun ve arkadaşlığın’, ‘ailenin’ ve ‘sosyal sorumluluk çalışmalarının’ eğitime etkisi konuları ele alınacak. Öğretmenler kongrede deneyimlerini aktaracak. Cumhuriyetin 101. yılında bu köklü miras üzerine inşa edilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hayata geçirildi. Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında Maarif Kongresi düzenlenerek öğretmenlerin uygulamaya ilişkin deneyimlerinin bildiri olarak paylaşılması hedefleniyor. Kongre ile öğretmenlerin saha deneyimlerinin teorik temellerle desteklenmesi ve eğitim uygulamalarında en iyi yöntemlerin paylaşılmasının sağlanarak eğitim sisteminin güçlenmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor" ifadelerini kullandı.
Programın detayına dair bilgi veren Müdürlük, "Her temadan 3’er bildiri olmak üzere toplamda 9 bildirinin kongrede sunumunun yapılması,50 bildirinin de kitap olarak yayımlanması hedefleniyor. Bu kapsamda ilçemiz Adalet Erez İlkokulu öğretmenleri tarafından bildiri hazırlanarak kongreye başvuru yapıldı" dedi.
Sunumu gerçekleştirecek olan Elif Gözalan ve bildiri ekip, Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir'i ziyaret etti. Akdemir, bildiri ekibine başarılar dileyerek tebrik etti.