Vize Aile Hekimleri Evlilik Öncesi Spinal  Müsküler Atrofi (SMA), Kanser Erken Teşhis ve Temas Noktası ( KETEM ) taramaları devam ediyor.

Vize Toplum Sağlığı Merkezine Bağlı Vize 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ile aynı katta bulunan KETEM (Kanser Erken Teşhis Merkezi) hafta içi her gün 40-69 yaş arası kadın vatandaşlara meme kanseri taraması için mamografi çekimi, 30-65 yaş arası kadın vatandaşlara rahim ağzı kanser taraması ve 50-70 yaş arası tüm vatandaşlara kolon kanseri taraması ücretsiz olarak sağlanıyor.

Thumbs B C 9Fe0009A39426F6C62A9Eb05Ff3C35Ef

Son yıllarda gündemde sıklıkla gördüğümüz SMA hastalığı için de testlerin yapıldığı ifade edilirken; “Aile Hekimliklerimiz SMA ve Talesemi hastalığı için taramalar yapmakta, yeni doğan bebeklerde ilk üç (3) gün içerinde FKÜ testi yapılmaktadır.

“Hedefimiz Kırklareli’nin En Temiz Mahallesi Olmak” “Hedefimiz Kırklareli’nin En Temiz Mahallesi Olmak”

İlçemizdeki Aile Sağlığı Merkezlerindeki Aile Hekimleri ( Vize 1 Nolu ASM,Vize 2 Nolu ASM, Çakıllı ASM,Sergen ASM,Kıyıköy ASM) tarafından yönlendirilmektedir. Aile Hekimlerinin yönlendirmesi sonucu ilgili hastalıkların erken tespiti yapılmış olup tedavi başarı oranı yükselmektedir” cümleleri kullanıldı.

Editör: Volkan Abuy