Yerel

Vize’de Evlilik Öncesi SMA Testi

Vize ilçesinde aile hekimleri, Evlilik Öncesi SMA testi gerçekleştiriyor.

Vize Aile Hekimleri Evlilik Öncesi Spinal  Müsküler Atrofi (SMA), Kanser Erken Teşhis ve Temas Noktası ( KETEM ) taramaları devam ediyor.

Vize Toplum Sağlığı Merkezine Bağlı Vize 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ile aynı katta bulunan KETEM (Kanser Erken Teşhis Merkezi) hafta içi her gün 40-69 yaş arası kadın vatandaşlara meme kanseri taraması için mamografi çekimi, 30-65 yaş arası kadın vatandaşlara rahim ağzı kanser taraması ve 50-70 yaş arası tüm vatandaşlara kolon kanseri taraması ücretsiz olarak sağlanıyor.

Son yıllarda gündemde sıklıkla gördüğümüz SMA hastalığı için de testlerin yapıldığı ifade edilirken; “Aile Hekimliklerimiz SMA ve Talesemi hastalığı için taramalar yapmakta, yeni doğan bebeklerde ilk üç (3) gün içerinde FKÜ testi yapılmaktadır.

İlçemizdeki Aile Sağlığı Merkezlerindeki Aile Hekimleri ( Vize 1 Nolu ASM,Vize 2 Nolu ASM, Çakıllı ASM,Sergen ASM,Kıyıköy ASM) tarafından yönlendirilmektedir. Aile Hekimlerinin yönlendirmesi sonucu ilgili hastalıkların erken tespiti yapılmış olup tedavi başarı oranı yükselmektedir” cümleleri kullanıldı.