Yerel

Vize'de Kazanlar Pekmez İçin Kaynadı

Vize'de uzun yıllardır süre gelen şeker pancarından pekmez yapımı geleneği sürdürülüyor. Pancardan pekmeze uzanan yolculuğu Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yerinde inceledi.

Kırklareli köy mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelen pekmezin yapım aşamaları, yerinde incelendi. Şeker pancarının, lezzete uzanan yolculuğu yıllardır sürdürülen gelenekler ile yaşatılıyor.

Bölge tarımında ve ekonomisinde önemli yere sahip şeker pancarının ekim son yıllarda ciddi oranda arttı. Şeker pancarından elde edilen geleneksel şeker pancarı pekmezinin yapım süreçlerini Vize Soğucak Köyü'nde İlçe Müdürü ve İlçe Müdürlüğü teknik ekibi yerinde inceledi. Pekmez yapım süreçleri hakkında bilgi alan ekipler; yaşatılan geleneğe de tanıklık etti.


Ziyaret ile ilgili bilgi veren İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Pekmez yapımı zor ve emek gerektiren bir iştir, ayrıca geleneksel yöntemlerle katkı maddesi kullanılmadan üretilen pekmezlerin tüketiciler tarafından çok beğenilerek yoğun rağbet görmektedir" ifadelerini kullandı.