2024 yılı yurtdışından öğrenci kabul kontenjanı ile Kırklareli Üniversitesi programlarına yerleştirilen adayların kayıt işlemleriyle alakalı açıklamada bulunuldu.

Başvuru yapan adayların yerleştirme işlemi yapıldı. Kayıt işlemleri adayların şahsen veya aday adına alınmış noter vekaleti aslı ile 22-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında Rektörlük Kültür Merkezi Kayıt Bürosunda gerçekleştirilecek.

Kayıt Belgeleri

Kırklareli Bir Değer Kazandı; Denklem Sosyal Etkinlik Merkezi Kırklareli Bir Değer Kazandı; Denklem Sosyal Etkinlik Merkezi

Kabul mektubu, Başvuru formu, TR-YÖS ile yerleşen adaylar için sonuç belgesi, Ortaöğretim (lise) diplomasının aslı, Ortaöğretim (lise) diplomasının onaylı Türkçe tercümesi, Mezuniyet not ortalamasının yer aldığı not döküm belgesi (transkript) ve Türkçe tercümesi, Diploma denklik belgesi, Pasaportun kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfasının fotokopisi ve onaylı Türkçe tercümesi, T.C. uyruklu veya uyruğundan birisi T.C. olan çift uyruklu adayların nüfus kayıt örneği belgesi (belgede ilk ve ikinci vatandaşlığa geçiş tarihini gösteren ibare yer almalıdır), Son 6 ay içerisinde çekilmiş ve kişiyi tam olarak yansıtan 3 adet vesikalık/biyometrik fotoğraf, Belirlenen öğrenim ücretinin ödendiğini gösterir makbuz/dekont, Adayın, üniversite öğrenimini sürdürmeye yeterli maddi imkânının olduğuna dair taahhütname (kayıt esnasında alınacaktır), Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yeterlik Belgesi (varsa), 14- T.C. uyruklu olup, ortaöğretiminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayan adaylar için mezun olunan okuldan onaylı yurt dışında okuduklarını gösterir belge ya da eğitim süresinin tamamını kapsayan not döküm belgesi (transkript), 18 yaşından küçük olan adaylar için muvafakatname ve Türkçe tercümesi, Geçici koruma kimliğine sahip adaylar için yol izin belgesi, Mavi karta sahip adaylar için Mavi Kartın aslı ve fotokopisi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına kayıt hakkı kazanan adaylar için taahhütname, 04.11.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısında alınan kararlar gereği; yurtdışından öğrenci kabul kontenjanından yararlanmak üzere başvuran T.C. uyruklu adayların yurt dışındaki ortaöğretim kurumlarından alınan diplomalarının değerlendirilmesinde, anılan ülkede bulunarak eğitim almış olmaları esas olduğundan, (Covid19 Pandemisinin başlangıcından itibaren Pandeminin devam ettiği süreçte Türkiye'de bulundukları süre hariç) bu durumu belgelendirmek üzere yurda giriş-çıkış belgeleri, Ülkemize giriş yapmış veya yapacak uluslararası öğrencilerin ülkemizde bulundukları süre zarfında herhangi bir mağduriyet yaşamamalarını teminen, üniversiteye kayıt işlemini takiben kayıt/ikamet başvuru dosyasına eklenmek üzere Genel Sağlık Sigortası (GSS) yaptırdıklarına dair belgeyi üniversiteye sunmaları gerekmektedir.

Aday Gr 26 07 2019 8F4E3-1

Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) Programına yerleşen adayların “Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'in” 35 inci maddesinin 14 üncü fıkrasındaki "Özel öğrencilik, açık öğretim veya uzaktan eğitim gerekçesiyle öğrenci ikamet izni verilmez." hükmünü dikkate almaları gerekmektedir. Üniversite tarafından talep edilebilecek diğer belgeler.

Muhabir: Volkan Abuy