Son haftalarda gerek ülkemizin dört bir yanından, gerekse ilimizin pek çok bölgesinden gelen yangın haberleri vatandaşları hem üzüyor, hem de tedirgin ediyor.

Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi

Yetkililer her ne kadar açıklama ve uyarılarda bulunsalar da küçük bir kıvılcım dahi sıcak hava ve rüzgârın da etkisiyle maalesef büyüyebiliyor.

Bu kapsamda, Kırklareli’nin tanınmış simalarından Rıdvan Demirel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önemli bir noktaya dikkat çekerek, özellikle muhtarlara bu konuda büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Demirel açıklamasında; “Yangın haberlerinin çoğaldığı bugünlerde, köylerdeki kuru otlu ve anız halindeki evlerin bahçeleri cam kırıkları, sigara izmariti gibi nedenlerden dolayı yangına davetiye çıkartıyor. Köy muhtarları bir karar alarak bu bahçelerin sürülmesini veya diğer yöntemlerle kuru otlardan ve anızlardan temizlenmesini köy halkına tebliğ etmelidir” şeklinde tavsiyede bulundu.

Editör: Ferdi Kurtbayram