Havsa ile Babaeski arasındaki mesafede öğrencilerin dönüşümlü olarak taşıdığı Olimpiyat meşalesi, koşunun ardından öğrencilerden birisi olan Remzi Berker'e hatıra kaldı.
1972 yılında Olimpiyat meşalesi, Atina'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Münih'e gitti. Havsa, Babaeski arasında da birkaç lise öğrencisi değişerek taşıdı meşaleyi. Onlardan birisi de ilkokul öğretmeni Remzi Berker. Koşudan sonra meşale Remzi Berker'e kalıyor. 2 yıl önce hayata gözlerini kapatan Berken'den de ailesine miras kalıyor. O meşale halen Babaeski'de 72 Olimpiyatları'nın hatırasını yaşatıyor.
Aile, internet üzerinden 100 bin TL gibi rakamlara satılan meşalenin manevi olarak daha değerli olduğunu ifade ediyor.
Olaylı 72 Olimpiyatları
Sportif konuların yanı sıra büyük olaylarla da tarih sayfalarındaki yerini alan 72 Olimpiyatlarında unutulmaz olaylar yaşandı.
Münih Katliamı olarak da anılan süreçte, Kara Eylül örgütüne bağlı silahlı militanlar tarafından saldırı gerçekleştirildi. İsrail Olimpiyat takımının on bir üyesi rehin alındığı olay, rehineler ve bir polisin ölümü ile sonuçlandı.
6 İsrailli antrenör; 5 İsrailli sporcu; 5 Kara Eylül üyesi; 1 Batı Almanya polisi hayatını kaybetti. Öldürülen beş Arap saldırganın cenazesi, Libya'da devlet töreni ile gömülse de büyük tepkiler alındı. Olaydan bir ay sonra Lufthansa uçağı kaçırıldı ve üç saldırganın serbest bırakılması istendi. Alman Hükûmeti bu isteği yerine getirdi.