Kırklareli’nin tarihi mahallesinde yer alan Yayla Meydanı yepyeni bir mekâna kavuştu. Kitap, Kafe ve Sanat Galerisi konseptini başarıyla harmanlayarak, benzerlerinden oldukça farklı bir alan oluşturan “OKU” isimli mekân 6 Temmuz Cumartesi günü kapılarını açtı.

Bir sanat galerisi ve bir de yayınevi sahibi sanatçı ailenin; ressam Serkan İşler ile eşi hat sanatçısı Fatma Banu İşler’in oğlu, yazar-çevirmen Emir Burak İşler’in açtığı “OKU” cezbeden vitrinleri, iç tasarımı ve zengin kitap çeşitliliği ile meraklısına adeta davetiye çıkartıyor.

D S C 0570

Kırklareli’nde böyle bir yerin eksikliğini fark eden aile yaklaşık 9 ay önce kolları sıvamış ve eskimiş yapıyı baştan aşağıya yenileyerek, Yayla Mahallesi’ne yeni bir soluk kazandırmış.

“Her Şey Sonunda Bir Kitaba Varmak İçindir” yazısıyla karşılandığınız mekana girer girmez, aldığınız kitap kokusu sizi hemen raflara yönlendiriyor.

D S C 0580

Çocuklara öncelik veren “OKU” özellikle miniklere özel kitaplarıyla dikkat çekiyor.

Fatma Banu İşler’in hat ve ebruli çalışmalarının duvarları süslediği, Serkan İşler’in tablolarının ise ayrı bir renk ve atmosfer kattığı “OKU” isimli bu güzel yerin müdavimleri hiç şüphesiz çocuklar olacak gibi görünüyor. Çünkü oyuncaklarla dolu vitrini ve muhteşem kitapları ile “OKU” çocuklara ayrı bir torpil geçiyor.

D S C 0558-1

Koleksiyonluk eserlerin de sergilendiği, Atatürk’ün hiç görülmemiş fotoğraflarından, “Nutuk”un nadir basımlarına, Çanakkale’den, ikinci dünya savaşına kadar barındırdığı birçok parça ile “OKU” kendi çapında küçük bir müze olma özelliği de taşıyor.

Bulgaristan’dan Ünlü Sanatçı Lüleburgaz’da Sahne Alacak Bulgaristan’dan Ünlü Sanatçı Lüleburgaz’da Sahne Alacak

D S C 0546-1

“OKU” önümüzdeki süreçte birçok sanatsal etkinliğe de ev sahipliği yapmak istiyor.

D S C 0548

Mekân kahvede de iddialı… Gerek yeni jenerasyon gerekse klasik kahve seçenekleri ile Yayla Mahallesi favori bir oturma ve dinlenme alanına kavuştu. İki katlı yerin ilk katında dilediğiniz kitabı satın alıp, üst katta bulunan terasta kahvenizi yudumlayarak okumanın keyfini çıkarabilirsiniz.

D S C 0562

D S C 0581

Ama bizim tavsiyemiz; önce çocuğunuzun elinden tutup “OKU”ya götürün. Emin olun çok sevecek…

D S C 0572

D S C 0577

D S C 0573

Editör: Ferdi Kurtbayram