Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde Kırklareli’nde Yerli Hibrit Tohum ile Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi uygulanmaya başladı. 2022 yılında başlayan projenin kapsamı Demirköy hariç tüm ilçelerimizi içerirken, proje ile 33 bin dekar alanda yerli tohumlar toprakla buluştu.

Clipboard02-81

SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü

3 yıldır devam eden projeyle alakalı Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün açıklamasında; “Bakanlığımızın "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında, Demirköy hariç tüm ilçelerimizde "Yerli Hibrit Tohum ile Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi" uygulanmaktadır. İlimizde 3 yıldır çiftçilerimize verilen hibe destekleriyle 2022'de 100 da, 2023'te 17.500 da ve 2024'te 15.500 da yerli hibrit ayçiçeği ekimi gerçekleştirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Clipboard01-558

“Çiftçilerimizle yerli tohum kullanımı konusunda tecrübe paylaşımı yapılmaktadır”

Projenin incelemelerinin düzenli olarak gerçekleştirildiği kaydedilerek; “Sulu ve kuru tarım arazilerinde yapılan kontrollerle, tohumların gelişme durumu, bitkilerin kök ve gövde yapısı, tabla büyüklüğü ve döllenme oranları incelenmektedir. Çiftçilerimizle yerli tohum kullanımı konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılmaktadır” cümlelerine yer verildi.

Muhabir: Volkan Abuy