Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrah Yıldırım 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yıldırım mesajında şunları kaydetti; “24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. O Günden bu güne Türk basını büyük bir evrim geçirmiş ancak özgürlüğünden, demokrasiden yana olan tavrından asla sapmamıştır. Doğru, tarafsız, objektif habercilik anlayışını kendinde şiar edinen Türk Basını ülkemizin temel yapısında harcı bulunan, tabiri caiz ise “dördüncü güç” unvanını sonuna kadar taşıyan çok önemli bir faktördür.

Belediye 9 Günlük Su Kaldı Demişti AFAD Sağanak Uyarısı Yaptı Belediye 9 Günlük Su Kaldı Demişti AFAD Sağanak Uyarısı Yaptı

Ancak özellikle yerel basın günümüzde ekonomik koşullarla amansız bir mücadele vermektedir. Basın kuruluşları bu olumsuzluklar karşısında küçülmekte hatta dada fazla hayatta kalamayarak kapanmak durumunda kalabilmektedirler. Bu anlamda Konfederasyon Başkanımız Sayın Nuri Kolaylı’nın “yerel basın desteklenmeli” çağrısını çok kıymetli buluyor ve “Yaşasın Yerel Basın” diyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kırklareli’ndeki meslektaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, gelecek bayramları daha iyi koşullarda kutlamanın inancıyla saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi