Geçitağzı Köyü'nde ÇED Raporu gerekli değildir kararına karşı iptal davası açtığını ifade eden Gürel, "Kırklareli Merkez İlçe Geçirağzı Köyü mevkiinde 16.5 hektarlık bölümünde Koca Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan açık ocak madencilik yöntemi ile Altın Madeni projesi için verilmiş olan Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararına karşı iptal davası açtım. Emeği olan herkese teşekkür ederim. Doğa elbet kazanacaktır" sözlerini dile getirdi.

Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi


Doğa İçin Mücadeleye Devam
ÇED Raporu gerekli değildir kararlarına ve diğer doğa katliamlarına karşı mücadelelerine devam mesajı veren Gürel, "Yine ÇED, yine aynı şirket. Daha önce yine Kırklareli'nde yaşadığımız durumun benzerini Geçitağzı Köyü'nde yaşadık. Gerekli işlemleri başlattık. Doğa için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.


Yeraltı Suları Tehlikede
Trakya'daki taş ocakları ve maden ocaklarının yer altı sularına büyük zararlar verdiğini ifade eden Gürel, "Trakya’da açılan taş ve maden ocaklarının önemli bir bölümü Istranca dağlarının alt eteklerinde yer alan kireçtaşı kuşağında açılmaktadır. Halbuki bu kuşak kireçtaşındaki çatlak sistemi nedeniyle yeraltı sularının beslenmesi açısından son derece önemlidir" ifadelerini dile getirdi.


Su Kayıpları
Ocaklarda yapılan çalışmalar sonucunda yer altı suları bakımından önemli kayıplar yaşanacağını ifade eden Gürel, "Taş ve Maden ocaklarının yarmaları ya da patlatmaları çatlak sistemini bozduğu için yeraltı su beslenmelerine engel olmakta, suyun akış yönünü değiştirmekte ve buharlaştırmayı arttırdığı için su kayıplarına neden olmaktadır" şeklinde konuştu.

Editör: Şefik Kenar