Kırklareli Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında gündem dışı söz alan CHP üyesi Vecdi Yüce, ilimiz İstasyon Caddesi’nde tehlike oluşturan elektrikli bisikletler hakkında açıklamalarda bulundu. Yüce; “Bu noktada devlet görevlilerimizin ve güvenlik güçlerimizin daha etkin ve aktif denetim yapmalarını talep ediyoruz. Trafiğe kapalı bir alanda elektrikli bisikletlerin kullanılmasına kesinlikle izin verilmemesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler

Yüce şunları kaydetti;

“Bugün sizlere şehrimizin önemli noktalarından biri olan ve trafiğe kapalı alan olarak belirlenmiş İstasyon Caddesi’nde yaşanan bir sorunu dile getirmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere bu cadde yaya trafiğine ayrılmış bir alan olup, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde dolaşabilmeleri için tasarlanmıştır. Ancak son zamanlarda bu caddede elektrikli bisikletlerin artan bir şekilde kullanıldığını, bu kullanımın riskli bir tehlike oluşturduğunu görmekteyiz. Trafiğe kapalı olan bu alanda elektrikli bisikletler hem yayaların güvenliğini tehlikeye atmakta hem de şehrin düzenini bozmaktadır. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlarımız için bu durum riskli bir tehlike oluşturmaktadır.

F21Dd193 Dee9 44Ee Aee1 185B3Ac82288

Elektrikli bisiklet sürücülerinin kurallara uymaması, yayalar için risk yaratmakta ve istenmeyen kazaların yaşanmasına sebep olabilmektedir.

Bu noktada devlet görevlilerimizin ve güvenlik güçlerimizin daha etkin ve aktif denetim yapmalarını talep ediyoruz. Trafiğe kapalı bir alanda elektrikli bisikletlerin kullanılmasına kesinlikle izin verilmemesi gerekmektedir. Bu çerçevede denetimlerin 11.00- gece 00.00 saatleri arasında yoğun bir şekilde yapılması ve burada sürekli görevli bulunması gerekmektedir. Özellikle öğlen 12.00-13.00 arası öğrencilerin öğle tatilinde ve insan sirkülâsyonunun daha yoğun olduğu 19.30- gece 00.00 arası denetimlerin yoğunlaşması bu sorunun çözümüne büyük bir katkı sağlayacaktır. Halkımızın güvenliği her şeyden önce gelir. Bu yüzden İstasyon Caddesi’nde yaşanan bu sorunun bir an önce çözülmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını ve bu konuda bir farkındalık yaratılmasını talep ediyorum.

Editör: Ferdi Kurtbayram