Önceki gün 5.si düzenlenen yurtdışı turu, Kıbrıs’ın kurtuluş yıl dönümüne ithaf edildi. Yunanistan’a gerçekleştirilen tura Edirne Özgürpedallar Grubu, Kırklareli Bisiklet Grubu, Lüleburgaz’dan Hedef Doğa Sporları Grubu ve Babaeski Bisiklet Grubu üyeleri katılım gösterdi. Bu dört grubun üyeleri belirli aralıklarla toplanarak yaklaşık 8 ila 15 arasında değişen kişi ile yurtiçi ve yurtdışı turları düzenliyor.
Grup üyesi olmadan katılmak isteyenler de sosyal medya üzerinden bilgi alarak katılım sağlayabiliyor. Yurtdışı turları için pasaport ve vize durumu uygun olması şart. Turları ilk kez başlatansa Edirne Özgürpedallar grubundan Bülent Karayazlı.
Hafta sonu gerçekleştirdikleri Yunanistan Turu ile ilgili gazetemize bilgi veren Kırklareli Bisiklet Grubu üyesi Savaş Serezli; yurtdışı ziyaretlerinde bisikletle olduğu zaman çevre ve insanların daha net gözlemlenebildiğini belirtti. Bu turlarda stres attıklarını belirten Serezli, sınır kapılarında zaman zaman kuyruk olsa da gümrük muhafaza memurlarının bisikletlileri mağdur etmemek adına pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getirdi. Serezli, buna rağmen kendilerinin araç sürücülerinden rıza aldıklarının da altını çizdi.

B5-5

Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi

B4-8

B1-11

B3-11