Kırklareli;  futboldan basketbola, taekwondodan okçuluğa masa tenisinden karateye kadar birçok önemli sporcular yetiştirdi ve yetiştirmeye devam ediyor.

Bizler de bu yazımızda Fenerbahçe ile Eurolegue, Beşiktaş ile Eurochallenge şampiyonluğu kazanan kariyeri başarı ve kupalarla dolu Kırklarelili Milli Basketbolcu Barış Hersek’i mercek altına alıyoruz.

Barış Hersek Fotoğraf 1

26 Mart 1988’de ilimiz Kırklareli’nde doğan Barış Hersek, spor kariyerine  1998 yılında yüksek atlama ile başladı ve bu alanda Türkiye birinciliği elde etti.

Ardından basketbola yönelen sporcu kısa süre Beşiktaş’ta oynadı ve devamında o zamanki adıyla Efes Pilsen’e transfer oldu.

Birçok kez millî takım forması giyen başarılı basketbolcu, spor kariyeri boyunca 153 kez milli oldu ve farklı takımlarda toplamda 17 kupa kazandı.

Barış Hersek Fotoğraf 3

Basketbol Kariyerine Efes Pilsen Altyapısında Başladı

Kırklareli’nin gururu Barış Hersek, basketbola Efes Pilsen altyapısında başladı. 1999-2006 sezonları arasında Efes Pilsen Küçükler, Yıldız ve Genç takımlarında forma giydi. 2006-07 sezonunda A Takıma yükseldi.

Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu Yaşadı

Küçük takım ile 2 sene Türkiye Şampiyonluğu, 2001 Küçükler Türkiye Şampiyonası'nda en iyi guard seçildi. 2004 yılında Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu yaşadı ve aynı turnuvada MVP seçildi. Aynı sezon içinde Gençler Ligi'nde Türkiye ikincisi olan genç takımda en iyi forvet seçildi. 2004 yılında Yunanistan'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda millî takım ile üçüncülük yaşadı. 2005-06 sezonunda Türkiye ikincisi olan Pertevniyal'de MVP ödülünü kazandı.

Beşiktaş’ta Eurochallenge’ı Kazandı

2011-12 sezonu öncesinde Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş ile anlaştı. Beşiktaş formasıyla TBL, Türkiye Kupası, FIBA Eurochallenge Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası olmak üzere toplamda 4 kupa kazandı. 2012-13 sezonunda EuroLeague'de mücadele etti.

Karşıyaka İle Lig Şampiyonluğu

2013-14 sezonunda Beşiktaş'tan ayrılan Barış Hersek, Pınar Karşıyaka ile anlaştı. Pınar Karşıyaka ile 2013-14 Türkiye Kupası'nda şampiyon oldu. Yine Karşıyaka formasıyla, 2014 Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı. 2014-15 TBL playoff yarı finalinde Fenerbahçe Ülker'i eleyen Pınar Karşıyaka finalde Anadolu Efes'le eşleşti. Seriyi 4-1 ile kazanarak şampiyon oldular.

Barış Hersek Fotoğraf 2

Fenerbahçe İle Euroleague Şampiyonluğuna Uzandı

Barış Hersek 4 Temmuz 2015 tarihinde Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Hersek; Fenerbahçe ile bir Euroleague şampiyonluğu, 3 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve bir de Cumhurbaşkanlığı kupası kazandı.  10 Temmuz 2019'da Hersek ve Fenerbahçe resmi olarak yollarını ayırdı.

Barış Hersek’in basketbol kariyerindeki son durağı ise Fethiye Belediyespor oldu.

A millî takım formasını ilk kez 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda oynayan Hersek, İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda da Türkiye millî basketbol takımı forması giydi.

Toplamda 17 Kupa Kazandı

Kırklareli’nin başarılı sporcusu 22 yıllık basketbol  kariyerinde; 1 Euroleague, 1 Eurochallenge, 5 Türkiye Ligi, 4 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Akdeniz Oyunları Kupası olmak üzere toplamda 17 kupa kazandı. (Haber Merkezi)

Barış Hersek Fotoğraf 4