devam ettiğimiz haber dizimizde bugün de Orhan Oğuz’u sizlerle buluşturuyoruz.

24 Mart 1948’de Kırklareli’nde doğan Orhan Oğuz, çocuk yaşlarında fotoğraf ve resim sanatına duyduğu ilgiyle birlikte kariyer basamaklarını fotoğrafçılıkta ilerleyerek çıkmıştır.

16 yaşlarında sinemaya kamera asistanı olarak geçen Oğuz, Kameramanlık yaptığı dönemlerde birçok filme imzasını atmıştır.

1987 yılında ilk uzun metrajlı ilk filmi olan Herşeye Rağmen’i çekerek çeşitli ödüller kazanan sanatçı aynı zamanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi kurucularındandır. Orhan Oğuz’un Ağabeyi, Abdullah Oğuz’ da sinema sektöründe bulunan yapımcı ve yönetmenlerdendir.

Orhan Oğuz’un TV ve sinema için çektiği yapımları şunlardır;

TV dizileri arasında 1999 yapımlı olanlar -Baba Evi, Fanatik, İkinci Bahar/ 2000 yapımlı olanlar Aziz Ahmet, Şaban Askerde, Kimsecikler, Neşeli Günler, Beyoğlu Rüyası, Üzgünüm Leyla, Seni Yaşatacağım, Berivan

 2002, Serseri Aşıklar (2003), Zümrüt (2004), Azap Yolu, Arka Sokaklar gibi dizilerinin yanı sıra filmleriyle oldukça beğenilen ve Cannes Film Festivali’nde aldığı ödülün yanı sıra  birçok ödül alan Kırklarelili sanatçımızdır Orhan Oğuz… (Güfte Çanlı)

3-148