Kırklareli İl Genel Meclisi, yeni üyeleriyle ilk toplantısını 15 Nisan Pazartesi gerçekleştirdi. Toplantıya meclisin en genç üyesi Salih Akgün başkanlık ederken, en genç üyeler Beyza Çam ve Tunahan Sinan Gök; katip üyeler oldu.

Meclis toplantısında konuşan CHP Grup Başkanı Volkan Ertan; “Sevgili meclis başkanım biliyorsunuz ki 31 Mart Yerel Seçimlerini geçirdik. Yerel seçimler sonrasında ilimiz temsilen buraya il genel meclis üyeleri olarak geldik ve göreve başladık. İlimize, ilçelerimize ve köylerimize yapacağüımız hizmetlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Tabi ki bu büyük sorumluluğu alsak da buraya ilk defa gelen arkadaşların heyecanı bana da geçti. Geçtiğimiz genel seçimler ülkemizin demokrasisi açısından büyük bir anlam taşıyor. Bu anlamların en başında da sınırları kanla çizilmiş, Kuvay-i Milliye ruhuyla sınırları çizilmiş güzel ülkemizde demokrasi en güzel şeklinde yaşandı ve yaşatılmaya devam edecek. Şimdi sizlere il genel meclis başkan adayımızı açıklıyorum. İl genel Meclis Başkan Adayımız Hakan Geriş” dedi.

Volkan Ertan’ın ardından AK Parti Grup Başkanı Hicret Şamil Karasu bir selamlama konuşmasında bulundu. Karasu; “İlk defa sıralarında oturmaktan onur ve gurur duyduğum il genel meclisinde ki ilk oturumumuz. Biz de bu heyecanı doruklarda yaşıyoruz. Önemli olan burada vereceğimiz güzel kararlarla ilimizde Pehlivanköy’ümüzden Kofçaz’ımıza, Demirköy’ümüzden Lüleburgaz’ımıza ve 179 köyümüzü ilgilendiren konularla ilgili önemli kararlar vereceğiz. Bu süreçte gerçekleştireceğimiz toplantılarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İl genel Meclis Başkan Adayımız ise önceden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yapmış olan Ziya Eser’dir” ifadelerini kullandı.

Toplantı Meclis Başkanı seçim işlemi ile devam etti. Başkanlığı CHP’nin adayı Hakan Geriş 18 oy alarak, 7 oy alan Ziya Eser’i geride bırakarak kazandı. Sonrasında 1. Ve 2. Başkanvekilleri olarak Yeşim Girgin ve Volkan Ertan seçildi. Başkan ve Başkanvekillerinin seçilmesi sonrasında katip üyeleri olarak Beyza Çam ve Nilüfer Erol belirlendi. Son olarak ise 3 encümen üyesinin seçimi gerçekleştirildi. 3 encümen üyesi; Beyza Çam, Volkan Ertan ve Sezgin Aran seçildi.

Seçimlerin ardından Meclis Başkanı Hakan Geriş geçmiş dönem CHP İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

Toplantı ihtisas komisyon üyelerinin belirlenmesi ile son buldu.

Kaynak: