Alternatif Gazetesi ekibi olarak Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’yi ziyaret ettik. Gazete Personel Müdürü Hacer Gökkaya, Alternatif Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erhan Baycan ve Lüleburgaz Temsilcimiz Merve Erduğan; Başkan Gerenli’yi makamında ziyaret etti.

Erhan Baycan; alanında uzman profesyonel ekibiyle aktif ve bir şekilde çalışan Lüleburgaz Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nin birçok belediyeye rol model olduğunu söyledi.  Yerel basına medya destekli basın bülteni geçilmesi konusunda Lüleburgaz’ın öncülük ettiğini gözlemlediğini belirten Baycan; sonrasında Kırklareli’deki diğer belediyelerin de daha aktif bir şekilde çalışmaları hakkında basın ile bülten paylaştıklarını belirtti.

AMACIMIZ REKLAM DEĞİL BİLİNÇLENDİRME

Belediye Başkanı Murat Gerenli; Lüleburgaz Belediyesi olarak yapılan medya paylaşımlarının tek amacının halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme olduğunu reklam amacı gütmediklerinin altını çizdi. Gerenli “Sanayi kenti değil hizmetler kenti olmak istiyoruz. Yaptığımız hizmetleri de reklam değil sosyal sorumluluk kapsamında paylaşıyoruz. Eksik kaldığımızı düşündükleri noktada da komşularımızdan Çağrı Merkezimiz, sosyal medya hesaplarımız ve Çek Gönder Uygulamamız üzerinden bize taleplerini iletmelerini istiyoruz. Lüleburgaz’ı hep birlikte güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TRAKYA KALKINMA AJANSI İLE TRAKYA BELEDİYELERİ EL ELE VERMELİ

Trakya’nın çok özel bir coğrafi konuma ve eşsiz bir doğaya sahip olduğunu hatırlatan Murat Gerenli, bunun tanıtımı için Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Belediyeler Birliği’nin el ele vermesi gerektiğine dikkat çekti. “Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’ya yapılan turizm turları gibi, Trakya’ya da bu şekilde turlar düzenlenebilmeli. Doğa, tarih, gastronomi gibi bir çok alt başlıkta bunu yapabiliriz, kültürel altyapımız da çok zengin. Bu konuda alanda bir boşluk mevcut. Bunu canlandırıp harekete geçirmek için el birliğiyle çalışılmalı” diyen Murat Gerenli, Kırklareli özelinde turizmi çok önemsediklerini, Kırklareli ve Trakya’nın bir bütün olarak ele alınarak çalışma yapılması gerektiğine inandığını söyledi.

“ERGENE YETERİNCE KİRLENDİ”

Tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı geliştiği ovalar, 31 Mart 2018’de Resmi Gazetede 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 14. maddesi kapsamında Bakanlar Kurulu kararı ile büyük ova koruma alanı kapsamına girmişti.

Çerkezköy ve Çorlu gibi sanayi devlerine komşu olan Kırklareli’de, topraklarının bir kısmını sanayiye kaptırmışken, Kırklareli’deki 8 büyük ova ise tarımsal sit alanı ilan edilmişti. “Ergene Havzası yeterince kirlendi. Fabrika yerleşimi Ergene’de kesildi. Büyükkarıştıran’dan sonra Lüleburgaz itibariyle büyük ova tarımsal sit alanı kapsamında Tarım ve Hayvancılık yapılan bir bölgeyiz” diyen Murat Gerenli, Trakya’nın bir turizm destinasyonu haline gelebilecek potansiyelde bir bölge olduğunu, üzerinde el birliğiyle çalışılarak bunun yapılabileceğine inandığını ifade etti.

LÜLEBURGAZ; Çevre Farkındalığı İçin Toplandılar LÜLEBURGAZ; Çevre Farkındalığı İçin Toplandılar

“SİYASİ KİMLİK VE EGOLARDAN SIYRILMAMIZ LAZIM”

Trakya’nın bir bütün olarak ele alınması gerektiğine önemle vurgu yapan Murat Gerenli, “Sen-Ben değil BİZ olabilmeliyiz. Siyasi kimlik ve kişiden egolardan sıyrılmak zorundayız” dedi.

YILDA 1 HAFTA DEĞİL 200-250 GÜN KÜLTÜR VE SANAT

Trakya’nın dört bir yanında yaz döneminde bir haftayı kapsayacak şekilde birçok festival düzenleniyor. Lüleburgaz’da birden fazla festival bulunduğuna dikkat çeken Başkan Gerenli, “Festivalleri yılda 1 haftaya sıkıştırmadan; yılın 200-250 gününün kültür ve sanat ile iç içe geçmesini istiyoruz” dedi. Gerenli; 23 Nisan Çocuk Şenliği, Lüleburgaz Bisiklet Festivali, Rumeli Balkan Buluşmaları, Hıdrellez ve 8 Kasım Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü gibi karnaval havasında geçen birçok kültür sanat festivali olduğuna dikkat çekti.

“BİR DİKİLİ AĞACINIZ OLSUN”

Lüleburgaz Kent Ormanı’nda ağaçlandırılmamış alanları ağaçlandırdıklarını, bunun için de vatandaşla iş birliği içerisinde olmak istediklerini söyleyen Murat Gerenli; “Talep eden herkes oraya ağaç dikebilir, kendilerine özel bir hatıra ormanı oluşturabilirler. Damla sulama sistemimiz var. Bugüne kadar o bölgeye 3 bine yakın fidan ektik. Vatandaşlarımızdan isteyen herkes kurumlar, kuruluşlar, kendilerine hatıra ormanı oluşturabilirler” dedi.

ALTERNATİF BİR ÇEVRE YOLUNA İHTİYAÇ VAR

Lüleburgaz bir çevre yoluna sahip değil. Devlet Karayolları Müdürlüğü’ne bağlı d-100 karayolu Lüleburgaz’ın ortasından geçiyor ve tabiri caizse ilçeyi ortadan ikiye bölüyor. Lüleburgaz Belediyesi’nin D-100 Karayolu’nda herhangi bir inisiyatif almasının söz konusu olamadığını söyleyen Murat Gerenli, “Bu sebeple gerçekleştirmeyi düşündükleri bazı projeleri hayata geçiremiyoruz. Her hangi bir kavşak çalışması yapamıyoruz. Bisiklet yollarımızı çarşıya bağlayacak bazı ek bisiklet yolu projelerimiz var ancak D-100 hattında bunu gerçekleştirmemiz mümkün değil.  Dere ıslahı yapılarak Taş Köprü trafiğini rahatlatacak ek köprüler yapılarak alternatif yol ve köprülerle Lüleburgaz’ın bir çevre yoluna kavuşturulması ve şehir içi trafiğinin rahatlaması gerek. Ancak bu konuda elimiz kolumuz bağlı” diye konuştu.

Editör: Şefik Kenar