Kırklareli Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısını dün saat 15.00’de gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Derya Bulut 2025-2029 yılı Stratejik Plan görüşmeleri esnasında, kentte devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bir bilgilendirmede bulundu.

Özellikle altyapı çalışmalarının belediyenin listesinde ilk sırada yer aldığını vurgulayan Bulut;

“Bizim için olmazsa olmaz en önemli projemiz; altyapımız. Bu konuda bildiğiniz gibi çok ciddi sıkıntılarımız var. Bu dönem inşallah görev yaptığımız süre içerisinde, hep birlikte altyapı ile ilgili kalıcı çözümler üretmeye gayret edeceğiz.

İçme suyu ile ilgili altyapı projemiz tamamlandı. Kanalizasyon, yağmur suyu projelerimiz ise Ekim ayında tamamlanacak. İhale sürecinin ardından muhtemelen önümüzdeki sene yaz döneminde altyapı çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

D S C 0649

“Kırpıntıları Değerlendiriyoruz”

Başkan Bulut asfaltlama çalışmaları hakkında ise şunları kaydetti;

“Bildiğiniz gibi göreve geldiğimizde herhangi bir asfalt sözleşmesine imza atmadık. Karayollarının çevre yollarında gerçekleştirdiği çalışmalardan arta kalan kırpıntıları Belediye olarak değerlendirmeye gayret ediyoruz. Geri dönüşüm noktasında, hiç asfalt dökülmemiş yerlerde bu kırpıntıları kullanmaya çalışıyoruz. Bu da bizim için ekstra bir maliyete sebebiyet vermiyor.

SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü SON DAKİKA; Kırklareli’nde Ehliyetsiz Sürücünün Çarptığı Kadın Öldü

Sözleşmesi olan asfaltımız ile ilgili döküm noktasında da şuna dikkat etmeye çalıştık; Altyapı çalışmalarımızı aşağıdan yani arıtmadan başlatacağız. Şehrin yukarı kesimlerine doğru geleceğimiz için, altyapı çalışmalarının da yaklaşık 2 yıl süreceğini varsayarsak, bu da söz konusu asfaltımızı en az 3 sene kullanacağımız anlamına gelir.”

D S C 0674-1

“Bademlik Mahallesinde Çalışmalarımız Olacak”

Derya Bulut açıklamalarına şöyle devam etti; “Yine yakın süreçte Bademlik Mahallesi ile ilgili bir çalışmamız olabilir. Orada TREDAŞ bir çalışma yaptı. Onun üzerinden bir bakım onarım geçmesi gerekiyordu. Özellikle parke taş noktasında. O bölgeyle ilgili şu anda bizim asfalt dökecek bir gücümüz yoktu. Eneri Bakanlığımız tarafından 400 ton Bitüm hibe edildi. Dolayısıyla bu hibeyi de o bölgelerde kullanmaya gayret edeceğiz.”

D S C 0676

“Sahada Personel Sıkıntımız Var”  

“Açık söylemek gerekirse; personel sayımız olarak sıkıntımız yok ama saha çalışmaları anlamında personel noktasında yetersizliğimiz oluyor. Örneğin okullar kısa bir süre sonra açılacağı için bir an önce Öztürk Bulvarı’ndaki kavşağımızı tamamlamak, trafiği rahatlamak istiyoruz. Personelimizi büyük oranda orada konuşlandırdık. Bir yandan kış gelmeden de Bademlik Mahallemize müdahale etmemiz gerekiyordu. Dolayısıyla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”  

Editör: Ferdi Kurtbayram