İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.  Anne sütünün bebek için çok önemli bir besin olduğunun altını çizen Müdür Cerit, her çocuğun hakkı olduğunu söyledi.

“Bebeğinize bırakacağınız en büyük mirasınız anne sütüdür”

Cerit açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “İdeal bir besin olan ve olumlu etkileri yaşam boyu devam eden anne sütü ile beslenme her çocuğun doğal hakkıdır.

Thumbs B C 8E6D4B495101Ae3Cf6135632Fe5A8867

Bebeğinizi doğumdan hemen sonra emzirmeye başlayarak ilk 6 ay sadece anne sütü ve 6.aydan sonra tamamlayıcı besinler ile birlikte 2 yaş ve ötesine kadar anne sütü ile besleyiniz. Her annenin sütü kendi bebeğine özel ve bebeğinin durumuna göre hazırlanmış sindirimi kolay en iyi besindir. Enerji, protein, yağ, karbonhidrat ve diğer elzem besin öğeleriyle yenidoğanda büyüme ve gelişmeyi sağlayan içerdiği birçok enzim, hormonlar, büyüme etmeni ve bağışıklık ögeleri ile eşsiz bir besindir.

Kalp Rahatsızlıkları Dünya Çapında Sorun Kalp Rahatsızlıkları Dünya Çapında Sorun

Bebeğiniz için en iyi besin annesinin sütüdür. Anneler bebeğinize bırakacağınız en büyük mirasınız ANNE SÜTÜDÜR.

Thumbs B C 17E88B5D952715320567Cf628Ace6291

Sağlıklı yarınlar sağlıklı çocuklar sizlerin emeği ile olacaktır.

Sevgili anneler bebeğinizi emzirirken yaşayacağınız sıkıntılarda aile hekimlerinizden ve ilimizde hizmet veren sağlık kurumlarından destek alabilirsiniz”

Editör: Haber Merkezi