Habibe Çetin Vefat Etti Habibe Çetin Vefat Etti

Küresel iklim krizinin oldukça arttığı, ülkelerin karbon ayak izini azaltmak için projeler peşine düştüğü dönemde Babaeskili Yerel Üretici Pınar Alban adeta ben buradayım diyor.
İnsanoğlunun var olmadığı yerlere bile plastik atıkları ulaşırken, aslında bu sorunun çok basit bir çözümü olduğunu dile getiren Alban, Arı Bez ile plastik gibi kirlilik unsurlarına savaş açıyor.

3A1499Ea 61F6 4Cb6 9E6E 37B687467Ef7
İnternette Gördü
Yabancı bir kadının yaptığı uygulama ile başladığını ifade eden Alban, "İnternette gördüğüm yabancı bir kadından etkilendim. Araştırdım ve bizim kovanlardan bakım sırasında çıkardığımız arının kendisinin yaptığı bal petekleri var. Biz onları istemiyoruz, çıta koymak istiyoruz. Hatta dalak diyoruz onlara. Alıyoruz geri dönüşüm için bunları topluyoruz" sözlerini dile getirdi.


Geri Dönüşüm
Doğal bir ürünü geri dönüşümde kullanarak üretim yapıldığını belirten Alban, "Kadıncağız bunları almış, toplamış, eritmiş ve bu bal mumlu saklama bezlerini üretmiş. Bana o kadar yapıcı geldi ki, plastikten ve atıktan kurtarıyor bizi. Bir de gıdalarımızın petrol ürünü plastiklerle temasını engelliyor. Ben çok sevdik bu saklama yöntemini. Şimdi de sevdiklerimle paylaşmak için ürettim. Babaeski Festivaline getirdim" ifadelerini dile getirdi.

3A4965C7 5B40 4D29 9726 047424D2B110
Gençlerden Destek
Üretim safhasındayken kızının ve arkadaşının da desteğini gördüğünü belirten Alban, "Ben ürünlerimi hazırlarken, kızım Emine Beste Alban ve arkadaşı Doran etiket tasarımı hazırlamışlar, bana bir marka yaratmışlar onlara da çok teşekkür ederim" dedi.

Editör: Şefik Kenar