Yerel

Babaeski: Türkü Söyleyerek Öldüler Türkülerle Anıldılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski Başkanlığı, Sivas Madımak Katliamının 31. yıldönümü dolayısıyla anma programı gerçekleştirdi.

Babaeski'de Sivas'ta yitirilen aydınlar anıldı. Programda anılan isimler için hep bir ağızdan türküler de söylendi.

İlçe başkanlığı binasında düzenlenen anma törene CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, CHP Babaeski İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Balmumcu, İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Küçük ve Sezgin Aran, Belediye Meclis Üyeleri Ersin Çoban, Emine Şenol, Ahmet Dülger, Nagihan Atlıtürk, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Babaeski Belediye Başkan Adayı Nuray Öner Polat ve partililer katıldı. Programda sunumu CHP İlçe Yönetiminden Eda Ruhet Kılıç yaptı.


Anma programında konuşan CHP İlçe Başkanı Erol Mutlu, "31 yıl önce 2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Şenliklerinde açık oturum düzenleyen saz çalan, deyiş söyleyen, semah dönen çoğu Alevi inançlı yazar, sanatçı, ozan ve aydınlarımız Madımak otelinde yakılarak öldürüldü" sözlerini ifade etti.


Erol konuşmasında ifadelere yer verdi;
"Sivas olayları ve Madımak yangını bütün acıları ile yaşanırken hala ülkemizde Atatürk ve Laiklik karşıtı söylemlerin ve eylemlerin eksilmeden sürmesi Milli Eğitim de iç karartıcı arayışlar, kadınlarımızın orta çağ karanlığında ve eğitimsiz, toplumdan tecrit edilmiş olarak yaşaması gerektiğini savunan tarikat şeyhlerine itibar edilmesi, 31 yıl sonra laiklik yolunda geriye gittiğimizi göstermektedir.
Sivas olayları gibi vahşi ve acımasız bir katliam yaşanmamasını diliyoruz. Yitirdiğimiz canlara bir kez daha rahmet diliyor, yakınlarının tarifsiz acılarını bölüşüyor, sevgi ve saygılar sunuyoruz."




Programda son olarak Emekli Müzik Öğretmeni Mehmet Can Önder eşliğinde kaybedilen canlar için türküler söylendi.