Kırklareli’nde uzun yıllardır kapalı olan ve artık lağıma dönen Bağlıca Deresinin yeniden açılarak nasıl ilimize kazandırılabileceği ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Kırklareli Üniversitesi Mimarlık, Şehir Planlama ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinden 31 öğrencinin hayata geçirdiği planlamalarla derenin Kırklareli’ne kazandırılması için nasıl bir yol haritası çizilmesi gerektiği maketler yoluyla anlatıldı. Dereköy Duraklarında (Zurnacı Kara Hüseyin Heykeli) açılan sergide Kırklareli halkına proje ve dere ile ilgili bilgiler verilerek farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Habibe Çetin Vefat Etti Habibe Çetin Vefat Etti

D S C 0476

Dersin yürütücüsü Mimarlık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Yunus Çolak, derenin yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde olduğunu ve katılımcı bir çalışma ile Kırklareli’ne kazandırılabileceğini belirtti. Türkiye’de Eskişehir’de, Avrupa kentlerinde ise pek çoğunda örneklerinin bulunduğunu söyleyen Çolak, bunun iyi bir planlamayla ilerlenmesi gerekilen bir yol olduğunun altını çizdi.

Ders kapsamında 31 öğrencinin 9 farklı yaklaşım ile dere ve dere çevresini ele aldıklarını vurgulayan Çolak, bu değerin Kırklareli’ne büyük katma değer sağlayacağının altını çizdi.

Muhabir: Volkan Abuy