Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, belediyenin aylık elektrik giderinin 3 milyon Lira olduğunu ve bu giderden tasarruf etmek amacıyla kalıcı bir çözüm projesini hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Belediyenin elektrik gideriyle alakalı olarak yaptıkları girişimlerin ardından önemli sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Başkan Bulut, bir Güneş Enerji Santrali (GES) hayata geçirmek istediklerini duyurdu.

İlgili Alan Belediyeye Tahsis Edilecek

Proje ve proje alanıyla alakalı konuşan Başkan Bulut; “Şu an belediye olarak 3 milyon TL’nin üzerinde bir elektrik giderimiz var. Bu maliyeti düşürmek için, arkadaşlarımızla birlikte çalışma yürütüyoruz. Ve GES (Güneş Enerji Santrali) kurulması noktasında bazı girişimlerimiz oldu. Bununla ilgili olarak İLBANK Genel Müdürü ile görüştük. Ankara’da yaptığımız temaslar neticesinde Kırklareli merkezde şu an TREDAŞ’ın bir kotasının olmadığı tespit edildi. Ve ilçelere baktığımızda Vize ilçemizde yaklaşık 5 megavatlık bir kota söz konusu. Bununla ilgili güneş enerji santralinin de oraya kurulabilmesi amacıyla Evrenli köyünde bulunan 148 dönümlük 2 parça imarsız taşınmazın, güneş enerji santrali kurulmak üzere Kırklareli Belediye Başkanlığı adına tahsisi uygun görüldü” dedi.

Habibe Çetin Vefat Etti Habibe Çetin Vefat Etti

“Geleceğe dair, çok büyük bir tasarrufta bulunacağız”

Porjenin 3 milyon Euro’ya mal olacağının altını çizen Bulut; “TEİAŞ’la da gerekli görüşmeleri başlattık. Arkadaşlarımız bu ay içinde muhtemelen oraya da müracaatlarını yapacak. 3 buçuk milyon Euro’luk bir proje bu. Bunun için gerekli finansman iller bankasıyla değerlendirildi. İnşallah proje tamamlandıktan sonra, oradan da o kaynak ilimize aktarılacak. Ve geleceğe dair, ilimize dair, belediyemize dair çok büyük bir tasarrufta bulunacağız” şeklinde konuştu.

Muhabir: Volkan Abuy