Tarihin ve doğanın iç içe geçtiği, Kırklareli'nin Karadeniz kıyısı olan Kıyıköy'de konaklamak isteyenlerin ilk tercihi kamp alanları oluyor.

Kıyıköy'ün en can alıcı noktalarından biri olan ve Istrancaların en yüksek noktası olan Mahya Tepesi'nin güney yamaçlarından doğarak Kıyıköy'ün kuzeyinden Karadeniz'e dökülen Papuçdere, kamp alanlarıyla çevrili vaziyette.

Clipboard02-91

Son 3 yılda sayıları katlanarak artmaya devam eden kamp alanlarının bir tanesi Kıyıköy Belediyesi'ne aitken, diğer alanlar ise özel işletmelere ait. Gecelik konaklama fiyatları çadır başı 400 TL'den başlıyor.  Kıyıköy kasabasının hemen yanında Papuçdere'nin deniz ile kavuştuğu yerde bir plaj da mevcut. Bu sebeple kamp alanları derenin çevresinde sıralanmış durumda.

Doğanın İçinde Saklı Bir Cennet

Bu kamp alanlarından birisi de Cemal Sezen'in işletmeciliğini yaptığı Saklı Cennet Kamping. Papuçdere'ye hemen kıyı olmayan, biraz daha iç kısımda bulunan ve ormanın içerisinde adeta saklanmış gibi olmasından ismini alan Saklı Cennet Kamping tam bir aile işletmesi. Uzun yıllar bakkal işleten ancak sonrasında kamp alanı işletmeciliğine soyunan Cemal Sezen, 2021 yılında Saklı Cennet'i kullanıma hazır hale getirmiş ve o günden bu yana buranın işletmeciliğini yapıyor. Haziran ayından önce sezonun açılmadığını söyleyen Cemal Sezen, Eylül'ün ortalarına kadar sezonun devam ettiğini ve okulların açılmasıyla birlikte sezonu kapattıklarını söylüyor. Sezonun en canlı ayları Temmuz ve Ağustos. Özellikle hafta sonlarında kısa bir mola vermek isteyenler kamp alanını dolduruyor.

Clipboard03-49

“Seçici Davranıyorum”

Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber

Kamp kültürünü bilmeyen, etrafındakileri rahatsız edeceğini fark ettiği kişilere çadır kiralamadığını belirten işletmeci, 'Gelen kişiler, diğer kamp yapanları rahatsız edecekse zaten kamp yapmanın bir anlamı kalmıyor' diyor. Kamp alanına müşterilerini kabul ederken seçici davrandığından dolayı alan içerisinde bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını, gelen ailelerin çoğunlukla kendisini yeniden tercih ettiğini belirtiyor.

Clipboard04-22

“Bu Kadar İlgi Göreceğini Beklemiyordum”

Sezen, en çok müşterisinin İstanbul'dan geldiğini söylüyor. Sonrasında ise Çerkezköy. Ancak Kırklarelilerin çok rağbet etmediğini, ara sıra gelenlerin olduğunu söylüyor ve ekliyor  'Burasını hizmete açmadan önce bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyordum. Kamp alanının gördüğü ilgi karşısında gerçekten şaşırdım. Bu sebeple de işimi severek yapmaya devam ediyorum.”

Editör: Merve Erduğan