Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan Yasemin 43 yaşında iki çocuk annesi Yasemin Nuriser Kaya, bundan 5 yıl önce bir arkadaşının isteği üzerine bileklik yaptı. Arkadaşı, Kaya'dan kadından bir avuç boncuk verip, bunları ipe dizerek bileklik yapmasını istedi. Bu bileklikleri yakın çevresine satan arkadaşı, Kaya'ya 35 TL getirdi. Bu parayla yeniden boncuk alan genç kadın, o dönemde popülerliğinin zirvesinde olan Miyuki boncuklarla takı yapmayı öğrendi. Bunun için bulunan halihazırdaki eğitimlere bütçesi yetmediği için katılamayan Yasemin Kaya, video izleyerek miyuki bileklik yapmayı öğrendi. Çok deneyen ama başlarda başarılı olamadığını söyleyen genç kadın "Miyuki boncuklarla bileklik yapmak çok zor. Eğitime katılmadan videolarla yapmaya çalışmak beni çok zorladı ama başardım" diyor.


Dükkan Açtı
Yaptığı bu bileklikleri yakın çevresine hediye etmeye başlayan Kaya, ardından satış için talep gelmeye başladığını belirtti. Satış için talebin arttığını ve bir dükkan açma cesaretini  toplayan Kaya 2022 yılında Çerkezköy Miyuki adında bir dükkan açtığını ifade etti.

Kırklareli’nin Sevilen Sesi ‘İnci Taneleri’ Fragmanında! Kırklareli’nin Sevilen Sesi ‘İnci Taneleri’ Fragmanında!


İnandı ve Başardı
Kaya, döviz kurlarının artışı ve özel bir üretime sahip olan bu boncukların fiyatlarında yaşanan büyük zamlarla boncuk alamamaya başladığını belirtiyor. Bu sebeple farklı arayışa girmek zorunda kalan genç kadın, çelik takılarla tanıştı. Bu alanda da bir bilgisi olmayan, yardım edebilecek kimseyi de tanımayan kadın, kendi kendine yaptığı araştırmalarla bir toptancı buldu. Yeni bir girişimde daha bulunan genç kadın "Yakın çevremden bana inanmayanlar, yapamazsın diyenler, destek vermek bir yana cesaretimi kıranlar oldu. Ama kardeşim Yeliz ve Yaşar Koçak bana inandı ve bana destek oldu. Beraber bu dükkanı açtık. Birlikte birbirimize destek vererek 2 senedir işimizi devam ettiriyoruz. Dükkanımızı daha büyük bir yere taşıdık. Çerkezköy bizi sevdi, biz de müşterilerimizi çok seviyoruz" sözlerini kullandı.

E12F7209 2F04 43F4 B5D6 87A37F9C3579
Fd505B29 A50A 458B A379 D0Cf6Da9F8D6