Kırklareli Engelli Yaşam Derneği Sosyal Projeler Sorumlusu Ali Akbaş tarafından engellilerin sorunları ile ilgili açıklamada bulunuldu. Akbaş, gündemde olan ÖTV muafiyetinin kaldırılması ile ilgili konuşurken; “Malumunuz olduğu üzere hükümet bizim yasal hakkımız olan ÖTV muafiyetli araç alım hakkımızı elimizden almak istiyor. Sizlerin de bildiği üzere her aracı alamıyor engelli. Ve bir dizi prosedürü tamamlayınca araç edinebiliyor. Ve vasi tayin etme konusunda da engelliler arasında farklılıklar var. Daha önceki yıllarda motor silindir hacmi sınırı var ikin; günümüzde bu yasa değiştirilerek yıllık güncellenen fiyat üst sınırı konuldu. 2024 yılı için güncel üst sınır 1.504.000 oldu. Yani bu liste fiyatı üzerinden ÖTV indirimi yapılmakta. Kaldi ki engelli bireyler ve aileleri KDV ödemekte. Hal böyle ilken mevcut genel yönetim bu sınırlı ve de prosedüre tabi olan hakkımızdan bizleri men edecek” ifadelerini kullandı.

Thumbs B C C9436628443C60D1Ff41A229A35C3344-1

ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler

“Bize lütfen babalarınızın bağından bağ bağışlarmış muamelesi yapmaktan artık vazgeçin”

İstediklerinin sadece anayasal hakları olduğunu söyleyen Akbaş, ÖTV dışında pek çok sorunları olduğunu vurgulayarak; “Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki bizlerin tek sıkıntısı otomobil almak değil. İhtiyacımız olan cihazlar erişimimiz hayli zor. Gerek maddi gerek fiziki olarak. Ülkemiz engelli olan bizlerin ve ailelerimiz yaşaması için uygun değil. Bizler eksik değiliz. Bil hakis hep bir fazlayız. Başta genel yönetimden ve sonrasında yerel yönetimlerden hayatlarımızı zorlaştıracak yasa ve yönetmeliklere artık bir son vermesini istiyoruz. Bizler sayısı bile tam olarak belli olmayan, meramını anlatmakta bile güçlük çeken bir topluluğuz. Genel yönetimlerin izlediği bizi yok sayan politikalarından, yerel yönetimlerin bizleri görmeyen çevre ve şehir düzenlemelerinden hayli yorulmuş ve de sıkılmış durumdayız. Şimdi bize lütfen babalarınızın bağından bağ bağışlarmış muamelesi yapmaktan artık vazgeçin. Anayasal haklarımızı bize teslim edin yeter. Hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

Muhabir: Volkan Abuy