CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında  "Milli sınırlar içinde bulunan vatan parçaları bir bütündür. Birbirinden ayrılamaz.

Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı ve Osmanlı Hükümeti'nin dağılması halinde, millet topyekûn kendisini savunacak ve direnecektir.

İstanbul Hükümeti vatanı koruma ve istiklâli elde etme gücünü gösteremediği takdirde, bu gayeyi gerçekleştirmek için geçici bir hükümet kurulacaktır.

Bu hükûmet üyeleri millî kongrece seçilecektir. Kongre toplanmamışsa bu seçimi Heyet-i Temsiliye yapacaktır.

Kuva-yı Milliye'yi tek kuvvet olarak tanımak ve millî iradeyi hâkim kılmak esastır.

Hristiyan azınlıklara siyasî hâkimiyet ve sosyal dengemizi bozacak imtiyazlar verilemez.

Belediye 9 Günlük Su Kaldı Demişti AFAD Sağanak Uyarısı Yaptı Belediye 9 Günlük Su Kaldı Demişti AFAD Sağanak Uyarısı Yaptı

Manda ve Himaye kabul olunamaz.

Millî Meclis'in derhal toplanmasını ve hükûmetin yaptığı işlerin meclis tarafından kontrol edilmesini sağlamak için çalışılacaktır.

Erzurum Kongresi, bölgesel katılımla gerçekleştirilen bir kongre olmasına rağmen kongrede alınan kararlar tüm ulusu ilgilendirmektedir. Kongrede; manda ve himaye reddedilmiş, ilk kez ulusal bağımsızlığın koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine karar verilmiş,

ilk kez millî sınırlardan bahsedilmiş ve Mondros Ateşkes Antlaşmasının imzalandığı anda Türk Vatanı olan toprakların parçalanamayacağı açıklanmıştır.

Erzurum Kongresinin toplanmasının 105.Yılını kutluyor,Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kongre üyelerini saygı ve minnetle anıyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi