Lüleburgaz Halk Eğitimi kurs programı kapsamında 9 senedir eğitim veren Tenis Antrenörü Evrim Celepci, Tenis sporunun bireysel bir spor olduğunu belirterek özgüven kazandırdığını söylüyor.

F6D3994E 1508 4D7D 87D1 3634D5F497E9

Herkesin tenis oynayabileceğini ifade eden Celepci, buna karşılık herkesin performans yapamayacağını söyledi. Tenise başlamak için en alt yaş grubunun 6 olduğunu söyleyen antrenör; yetişkinlerin de diledikleri yaşta bu spora başlayabileceğinin altını çizdi. Tenis sporunda öğrenme ve performansın yanı sıra eğlenmenin önemine dikkat çeken Evrim Celepci; "Şu anda hem çocuk hem yetişkin öğrencilerim olmak üzere yaklaşık 50 kursiyer ile çalışıyorum. Çocuk gruplarımızda önceliğimiz el-kol-göz koordinasyonunu sağlayabilmeleri. Bunun için de topu atma tutma, topa vurma, denge çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Tenisin en başta bir karar verme hali olduğunu söyleyen Celepci, bu sebeple karar verme yetisini artırdığını belirtti. Sanal oyunlarda ve ekran başında geçirilen sürenin arttığı günümüzde özellikle çocuklarda bedensel koordinasyonun azalabildiğine dikkat çeken antrenör, çocuklarının bu alanlarda gelişmesini isteyen ebeveynlere çocuklarını tenis ile tanıştırma çağrısında bulundu. Celepci "Bu spor aynı yüzme gibidir, saç dibinden ayak parmağına kadar bedeni çalıştırır" dedi.

Lüleburgaz; Herkesin Canını Tehlikeye Atan Şoför! Lüleburgaz; Herkesin Canını Tehlikeye Atan Şoför!

84Db4634 7560 4044 919B Eeb9F1Fff7B9

Editör: Şefik Kenar