Yerel

Buğday Tarlası Cayır Cayır Yandı

Pehlivanköy Yeşilpınar Köyü ile Hayrabolu Kadriye Köyü arasında yer alan ovada buğday tarlası yandı.

Loading...

Kadriye Köyü'nde bayram telaşı yaşanırken, köye yakın bir tarlada henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Bir anda acı bir feryat ile bayram telaşı bölündü ve bağırışları duyan bidonunu, yeşil dalları alıp yangını söndürmeye koştu.
16 Haziran 2024 Pazar günü (dün) bayram heyecanı yaşayan vatandaş, bir anda tarlasının yandığı haberi ile irkildi. Köylülerin de yardımı ile tarlasındaki yangını söndürülen yangın, kısa süre içerisinde tarlayı yakıp kül etti. Tarla sahibinin bağırışlarıyla söndürdüğü yangının sonunda bir tarla ve bir yıllık emek kül oldu.
Ağaç dalları ve su bidonları ile söndürülen yangını fark eden komşular yangına hızlı müdahale etti. İlk fark edildiğinde traktör ile yanan tarla çevresine sınır çekildiğini dile getiren köylüler, sıcaklıkların yüksek olduğu bayramın 1. günü felaketten kurtuldu. Yanan tarlanın etrafında da yer alan buğday tarlalarının olması görenleri korkuttu.
İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, söndürülen yangın bölgesinde gerekli inceleme ve soğutma çalışmasını gerçekleştirdi.