Gazi Mustafa Kemal İlk Okulu 3/C sınıfı öğrencileri ile programda örnek kazı yaptı. Aşağı Pınar Arkeolojik Kazı Alanı'na gezi düzenlendi. 'Geçmiş Gelecek İçindir' sloganıyla düzenlenen gezide uzun yıllardan bu yana Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ve Kazı Ekibi’nin uzun yıllardan günümüze sürdürdüğü başarılı çalışmalar sonucu, şehrimize kazandırdığı Aşağı Pınar Höyüğü ve Trakya Araştırmaları Merkezinde uygulamalı program gerçekleştirildi.

Programın Amaçları

İmece Usulü Hazırlık İmece Usulü Hazırlık

DOKU Derneği gerçekleştirilen programın amaçlarını şu sözlerle dile getirdi;

"9-10 yaş Grubu öğrencilerle gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin temel amaçları; Avrupa’da Yerleşik Tarıma geçilen ilk bölge olma özelliğini taşıyan Aşağı Pınarın insanlık tarihi açısından önemini anlatmak ve Tarih bilinci aşılamak. Kırklareli’nin 8000(Neolitik Dönem)yıl önceki yaşamına ışık tutmak. Arkeolojik Kazı Alanını yerinde gözlemlemek. Deneysel arkeolojik kazı yapmak. Tarihi eserlerin bulunduktan sonra, Müzeye gelene kadar ki süreçte geçtikleri aşamaları göstermekti."

DOKU Derneği koordinatörlüğünde, Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli Belediye Başkanlığı, İl Kültür Truzim Müdürlüğü ve Kırklareli Müze Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen programa Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Dt. Yasemin Ertaş ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Kerem Topluoğlu, Doku Derneği Başkanı Göksal Çidem, KIFSAD Başkanı Nedret Benzet katıldı.

Uzman İsimler Katıldı

Kırklareli Üni. Mimarlık Fak. Öğr. Gör.  Şafak Nergiz, Kırklareli Müze Müdürlüğü-Sanat Tarihçi Nevin Özdemir, Arkeolog-Kırklareli Müze Müdürlüğü Ozan Doğan, Arkeolog/Olgunlaşma Enstitüsü Burcu Birinci Öztürkoğlu, Heykeltraş Aleyna Kanar gibi birbirinden değerli ve donanımlı uzman kadrosuyla gerçekleştirilen etkinlik öğrencilere takdim edilen katılım sertifikası ve hediye edilen kitaplar ile son buldu.

DOKU Derneği etkinliğin  gerçekleşmesinde katkı veren Green Cheef Lezzet Dünyası, Bambu Ofis, Leylandi Restaurant ve Aleyna Kanar Atölye'ye teşekkürlerini dile getirdi.

A9A7A5A6A3-3A4A2-6A1-6

Editör: Haber Merkezi