Geçtiğimiz aylarda belediye meclis gündemine gelen ve maliyeti yüksek olması sebebi ile ayrılma talebi içeren birlik üyelikleri maddesi Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri tarafından reddedilmişti. Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burak Süzülmüş de bu konu hakkında son yapılan meclis toplantısında açıklamalarda bulundu.

D S C 0523

Üye olunan 4 birlik olduğunu ve bu birliklere yüksek bedeller ödemek zorunda kaldıklarını bir kez daha belirten Başkan Yardımcısı Süzülmüş, “Toplam 4 tane birlik üyeliğimiz var. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği için 2024 yılında 60 Bin TL aidat ödeyeceğiz. Trakya Belediyeler Birliği için 170 Bin TL, Tarihi Kentler Birliği için 64 Bin TL, Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği için 143 Bin 132 TL aidat ödeyeceğiz. Toplam rakam 437 Bin 132 TL oluyor.” dedi.

“Belediyemize Hiçbir Faydası Yok”

Rakamın Kırklareli Belediyesi tarafından muhtarlıklara ödenen ayni yardımdan daha fazla olduğunun altını çizen Süzülmüş, “Bunu daha somutlaştırmak adına şöyle bir şey söylemeliyim. Kırklareli Belediyesi’nin 13 tane muhtarlığa yıllık yaptığı ayni yardımdan daha fazla bir bedel bu rakam. Ve bunun karşılığında belediyemize hiçbir faydası yok. Ben kayıtlara geçmesi adına bunu söylemek istedim.

Bunun dışında da geçen ay bildiğim kadarıyla tüm organ seçimleri tamamlandı. Bizim göndereceğimiz üyelerin orada herhangi bir organa seçilme durumları da yok. Sadece meclis üyesi olacaklar. Son defa birliklerin iptal talebi ya da meclis üyeleri seçimleri konusundaki kararı meclisimize bırakmak istiyorum. “ dedi.

D S C 0535

Son olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bu konu hakkında geçtiğimiz günlerde attığı tweeti paylaşan Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burak Süzülmüş, “Cumhuriyet Halk Partili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da bu konu hakkında attığı tweeti de paylaşmakta fayda olduğunu düşünüyorum. ‘Hiçbir işlevi olmadığı için birkaç yıl önce ayrıldığımız Tarihi Kentler Birliği’ne başkan seçilen Mansur Yavaş’ı kutluyorum.’ diye bir tweet attı kendisi. Umarım biz de hiçbir işlevi olmadığı için bu yerden ayrılırız. Bu konu meclis üyelerimizin takdiridir. “ ifadelerini kullandı.  

Resmi Gazete’de Yayımlandı, Destekler Belli Oldu Resmi Gazete’de Yayımlandı, Destekler Belli Oldu

Editör: Haber Merkezi