Yerel

Çanakçıoğlu Çifti Kırklareli’nde Göreve Başladı

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanmış, Kararnameyle 491 mülki idare amirinin görev yerleri değişmişti. Bu kapsamda Çiçekdağı Kaymakamı olarak görevini sürdüren Rabia Naçar Çanakcıoğlu, 24 Ağustos 2023 tarihli atama kararıyla Kırklareli ili Pınarhisar ilçesi Kaymakamı olarak atanmıştı. Aynı kararname kapsamında Ordu ilinin Kumru ilçesi Kaymakamı olarak görev yapan eşi Tanju Çanakcıoğlu da Kırklareli iline Vali Yardımcısı olarak atandı. Yaşamlarını Mart 2023’de birleştiren çift, görevlerine başladılar.

Tanju Çanakcıoğlu

1989 yılında Kastamonu’nun İnebolu İlçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimi İstanbul’da tamamladı. 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi İktisat bölümünden onur derecesiyle mezun oldu.

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2015-2016 yılında Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitim Merkezinde aldığı 1 yıllık özel eğitimden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünde 3 yıl Komiser olarak hizmet etti.

2019 yılında Uşak Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliğine intisap etti. Diyarbakır Yenişehir ile Tekirdağ Ergene ilçelerinde Kaymakam Refikliği yaptı. Sırasıyla Burdur Ağlasun, Antalya Gündoğmuş ve Bayburt Aydıntepe İlçelerinde 20 ay süresince Kaymakam Vekilliği görevini ve Konya’nın Güneysınır İlçesinde Kaymakamlık görevini yerine getirmiştir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Son olarak Ordu ilinin Kumru ilçesi Kaymakamı olarak görev yapan Tanju Çanakcıoğlu, Kırklareli iline Vali Yardımcısı olarak atandı.

Rabia Naçar Çanakcıoğlu

1995 yılında İstanbul’da doğdu, aslen Erzincanlıdır. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2013 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2018 yılında mezun oldu. Aynı yıl açılan Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak 2019 yılında 107. Dönem Kastamonu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği’ne intisap etti. Trabzon Çarşıbaşı ve Antalya Demre ilçelerindeki Kaymakam Refikliği’nin ardından Burdur’un Kemer ilçesinde 20 ay Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamlayarak İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 23.06.2021 tarihli yazısı ile Çiçekdağı’nda görevine başladı. Rabia Naçar Çanakcıoğlu 24 Ağustos 2023 tarihli atama kararıyla Kırklareli ili Pınarhisar ilçesi Kaymakamı olarak atandı. (Ferdi Kurtbayram)