Kırklareli’nde Çarşamba günleri kurulan semt pazarında vatandaşlar gıda bölümünü doldururken, giyim bölümüne hiç talep olmaması dikkat çekti. Okulların açılması ile artan masraflarını karşılamakta zorluk çeken vatandaşlar, kışlık hazırlıklarının devam etmesi sebebiyle giyim kısmına rağbet göstermedi.

Giyim Bölümünde Farklı, Gıda Bölümünde Farklı Görüntü

Alipaşa Çarşısı'nın Yangın Söndürme Sistemi Yenilendi Alipaşa Çarşısı'nın Yangın Söndürme Sistemi Yenilendi

Kırklareli Merkez İlçede kurulan Çarşamba pazarında bu hafta iki farklı görüntü vardı.  Pazarın en yoğun olduğu saatlerde haber muhabirimizin aynı dakikalar içinde çektiği 2 ayrı fotoğraf karesi, vatandaşların ekonomik anlamda ne kadar zor durumda olduğunu da ifade ediyor.

D S C 0288-1

Giyim bölümünde bu hafta tezgahların önü boş kalırken, gıda bölümü ise beklenildiği gibi hareketlilik gösteriyor. 

"Sadece Mutfakta Yemek Pişsin"

Bu görüntü karşısında pazarda bulunan vatandaşların görüşlerini aldık. Bunun bir çok nedeni olduğunu belirten vatandaşlar "Mutfakta Yemek Pişsin" yeter diyor..

Pazarda Fiyatlar Nasıldı?

Peki, bu hafta Çarşamba pazarında fiyatlar nasıldı?  Gıda bölümünde yaşanan yoğunluktan anlaşıldığı gibi bu hafta fiyatlar geçtiğimiz haftalara oranla vatandaşları memnun edecek düzeydeydi. Bu hafta taze fasulye 50 TL, barbunya 50 TL, patlıcan 25 TL, domates 30 TL, dolmalık biber 50 TL, salatalık 30 TL , havuç 30 TL, patates 15 TL, soğan 12 TL, mandalina 30 TL, muz 70 TL, üzüm 50 TL, elma 40 TL, şeftali ise 30 TL'den satıldı.

D S C 0293

En Pahalı Balık 600 TL, En Ucuz Balık 150 TL

Pazarda bu hafta balık tezgahları, yine balık severlerin ilgisini çekmeye devam etti. Yıllardır balık satışı yapan Saroz Balıkçılık sahibi Soner İpek, balık satışları kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Bu Hafta en çok tercih edilen balığın yine hamsi olduğunu belirten İpek, hamsi'nin bu hafta 200 TL'den satıldığını söyledi. İpek, ayrıca İstavrit 150 TL, Palamut tane 150 TL, Sardalya 150  TL, ve Somon Balığı ise kilosu 600 TL'den satıldığını söyledi.

D S C 0305-1

Editör: Haber Merkezi