Yerel

Demirköy; Ihlamur Fidanlarına Vahşi Saldırı

Demirköy ilçemiz yakınlarında yer alan ve halk arasında “Yol Bitti Komutanım” virajı olarak adlandırılan mevkide üzücü bir olay yaşandı.

Loading...

Demirköy ilçe merkezine birkaç kilometre uzaklıkta bulunan ve panoramik manzarası ile İğneada sahiline kadar eşsiz bir seyir terası imkanı sunan mevkide, geçtiğimiz yıllarda açılan çay bahçesinin izinsiz olması nedeniyle kapatılması sonrası alanda dikilen ıhlamur fidanlarının da kırıldığı görüldü. Geçtiğimiz yıllarda bölgede yapılan yol genişletme çalışmaları kapsamında ağaçların kesilmesi ile heyelan olayları görülmeye başlanmış ve dikilen ıhlamur fidanlarının da heyelanları engellemesi amaçlanmıştı.

Demirköylü doğa aşığı ve fotoğrafçı Erkan Yavaş, geçtiğimiz hafta sonu Demirköy’e giderken gördüğü üzücü manzara sonrası yaşanan fidan katliamını gözler önüne serdi. Kökleri toprağın derinliklerine kadar giden ıhlamur fidanlarının kırılması karşısında üzüntüsünü dile getiren Erkan Yavaş, ağaçları kıranların mutlaka tespit edilip cezalandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.